Röpi BL: a címvédő Zenit és a Civitanova jutott a férfiak döntőjébe

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 10:52
A férfiaknál a címvédő Zenit Kazany és a Civitanova, míg a nőknél a Conegliano és a Novara jutott a röplabda Bajnokok Ligája májusi döntőjébe.  

A férfiak között az olasz Civitanova múlt szerdán 3:0-ra győzött a lengyel Belchatów otthonában, és a visszavágón házigazdaként is 3:0-ra nyert. A másik ágon az előrehozott döntőnek tartott Zenit Kazany–Perugia párharcban a visszavágón házigazdaként 3:1-re bizonyult jobbnak az orosz csapat, amely így szintén kettős sikerrel jutott tovább.

Az előző négy kiírásban végső győztes Kazanynak így megmaradt az esélye, hogy sorozatban ötödször érjen fel a BL-csúcsra, viszont volt röplabdázójának, a 25 éves Wilfredo Leónnak ez most biztosan nem sikerül: a kubai származású ütőjátékos múlt nyáron éppen a Perugiához szerződött.

A nőknél az olasz Conegliano már kedden biztosította berlini szereplését, mivel a számára hazai első meccs után idegenben is felülmúlta 3:0-ra a török Fenerbahcét.

A másik ágon a Novara egy hete nagy meglepetésre idegenben aratott 3:0-s diadalt a címvédő török Vakifbank Istanbul felett, majd a szerdai visszavágón otthon ugyan 3:1-re kikapott – ezzel elveszítette idénybeli veretlenségét –, de az aranyjátszmát óriási izgalmak közepette 16–14-re megnyerte, ezzel kiharcolta a továbbjutást.

A finálékat május 18-án vívják a berlini Max-Schmeling-Halléban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik