Női röpi World Grand Prix: a négyes döntő a magyarok célja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.03. 18:58
A négyes döntőbe kerülést tűzte ki célul a magyar női röplabda-válogatott, amely kedden utazik el World Grand Prix-re, ahol ezen a hétvégén Mexikóban, a következő héten Venezuelában játszik, s amennyiben sikerül kivívni az elődöntőbe jutást, úgy még Ausztráliában is pályára lép.


A magyar szövetség (MRSZ) hétfői sajtótájékoztatóján – a csapat felkészülésének helyszínén, a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban – azt mondta Ludvig Zsolt főtitkár, hogy ez a szövetségnek és a válogatottnak is olyan feladat, amilyennel korábban még nem találkozott.
A magyar szövetség (MRSZ) hétfői sajtótájékoztatóján – a csapat felkészülésének helyszínén, a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban – azt mondta Ludvig Zsolt főtitkár, hogy ez a szövetségnek és a válogatottnak is olyan feladat, amilyennel korábban még nem találkozott.

„A lányok két napot utaznak, hogy megérkezzenek Mexikóba, ahol olyan ellenfelekkel kell felvenniük a küzdelmet, amelyekkel még soha nem találkozott válogatottunk. A szövetségre anyagi és szervezési szinten hárul komoly teher, hiszen nagyon bonyolult volt előkészíteni az utazást, arról nem is beszélve, mennyibe kerül csak maga a repülőjegy és a szállás a tizenkilenc fős küldöttségnek” – fogalmazott a sportvezető.

Alberto Salomoni szövetségi kapitány kiemelte, remek feltételek között készülhettek Szigetszentmiklóson.

„Úgy gondolom, hogy a csapat készen áll a feladatra, hogy kivívja a négyes döntőbe kerülést. Persze lesznek olyan körülmények, amelyek megnehezítik a dolgunkat, így például az, hogy Mexikóban magaslaton kell majd játszanunk. Ellenfeleink zömét csak videóról ismerjük, s egészen más röplabdát játszanak, mint amihez mi hozzá vagyunk szokva. De úgy gondolom, hogy reális cél a négy közé kerülés” – mondta az olasz szakvezető.

A csapatvezető Németh Lajos lesz, aki korábban szövetségi kapitányként is tevékenykedett. Ő kiemelte, hogy a Venezuelában kialakult belpolitikai helyzet ellenére a nemzetközi szövetség, a FIVB nem adott választási lehetőséget az MRSZ-nek.

„Hiába van polgárháborús helyzet a dél-amerikai országban, hiába ajánlottuk fel, hogy mi megrendezzük a tornát, a nemzetközi szövetség elutasította az aggályainkat, és felhívta a figyelmünket arra, hogy amennyiben visszalépnénk a sorozattól, úgy ötvenezer svájci frank büntetés, illetve kétéves, mindennemű nemzetközi versenytől való eltiltás várna ránk válogatott és klubszinten egyaránt” – árulta el, hozzátéve, biztosították őket arról, hogy az ilyen sportrendezvények kiemelt biztosítást kapnak, így a csapatnak nem eshet bántódása.

A válogatott az elődöntőbe kerülés esetén prémiumként megkapja azt az összeget, amely pénzdíj az elért helyezéséért jár. A nyolcas csoport első négy helyezettje jut a legjobb négy közé.

A mieink programja a World Grand Prix-n (magyar idő szerint)
Aguascalientes (Mexikó):
Magyarország–Trinidad és Tobago, szombat, 1.00
Magyarország–Ausztrália, vasárnap, 1.00
Magyarország–Mexikó, július 10., 3.00

Caracas (Venezuela):
Magyarország–Mexikó, július 14., 22.00
Magyarország–Algéria, július 15., 22.00
Magyarország–Venezuela, július 17., 1.00

Canberra (Ausztrália):
Elődöntő: július 22., 8.10 és 11.10
Bronzmeccs: július 23., 5.10
Döntő: július 23., 8.10

A magyar válogatott kerete:
Bleicher Réka (feladó), Dobi Edina (center), Kötél Dóra (liberó), Nagy Eszter (center), Pekárik Eszter (center), Szpin Renáta (liberó), Tálas Zsuzsanna (feladó), Dékány Bernadett (ütő), Liliom Rita (ütő), Pallag Ágnes (ütő), Soós Nikolett (ütő), Szakmáry Gréta (ütő), Török Kata (ütő), Villám Lilla (ütő)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik