Női röplabda: ismét kikapott, így búcsúzott a magyar csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 11:04
A magyar női röplabda-válogatott két sima és egy szoros játszmában kikapott a házigazda Perutól a Limában zajló interkontinentális selejtezőben, így nem jutott be az elődöntőbe.

A nemzetközi szövetség (FIVB) honlapja szerint a tartalékos magyar válogatottban – amely csak kilenc játékossal utazott Limába – sérülés miatt a liberó Molcsányi Rita sem tudta vállalni a játékot a helyi idő szerint péntek este rendezett találkozón. Jan De Brandt szövetségi kapitány együttesének a harmadik felvonásban három játszmalabdája volt, ám 3:0-ra veszített.

A mieink – mivel egy nappal korábban Kolumbia legjobbjaitól is kikaptak – csoportjuk harmadik helyén zártak, így búcsúztak a további küzdelmektől.

A hatcsapatos torna legjobbja megmérkőzhet az idei Nemzetek Ligája leggyengébb együttesével, az argentin válogatottal: az oda-visszavágós párharc győztese jövőre az FIVB legrangosabb sorozatában, az NL-ben szerepelhet.

NŐI CHALLENGER CUP, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Peru–Magyarország 3:0 (14, 11, 26)
CSÜTÖRTÖKÖN
Kolumbia–Magyarország 3:0 (13, 19, 7)
SZERDÁN
Kolumbia–Peru 3:0 (24, 12, 12)

Augusztus 23-án kezdődik a 2019-es női röplabda Európa-bajnokság, amelynek a magyar válogatott társrendezőként már biztosan résztvevője.

Az európai szövetség (CEV) péntek esti tájékoztatása szerint a szeptember 8-ig tartó kontinenstornán a magyar főváros mellett (C-csoport) Pozsonyban (D-csoport) és Ankarában (A-csoport) biztosan rendeznek mérkőzéseket, egyedül a lengyelországi B-csoport helyszíne nem tisztázott még.

Az első alkalommal 24 együttes részvételével sorra kerülő Eb-n a négy házigazdán kívül az előző kontinensviadal legjobbjai – Szerbia, Hollandia, Azerbajdzsán, Olaszország, Oroszország, Fehéroroszország, Németország és Bulgária – már biztosan tagjai a mezőnynek. A többiek augusztusban és jövő januárban selejteznek a kijutásért.

A CEV közleménye szerint a hatcsapatos csoportok első négy helyezettje jut tovább, a nyolcaddöntőben A-C és B-D ágak lesznek. Ha a házigazda együttesek továbbjutnak, biztosan hazai környezetben léphetnek pályára a legjobb 16 között, ahol két rendező válogatott nem találkozhat egymással.

A negyeddöntőket Lengyelországban és Törökországban rendezik, a mieink továbbjutásuk esetén utóbbi helyszínen játszhatnak az elődöntőért. Az Európa-bajnokság végjátéka Ankarában lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik