Női röpi Extraliga: ismét nyert a DVTK, ezúttal az Újpest ellen

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 21:48
null
Újra nyert a DVTK (Észak-Magyarország/Ádám János)
Az első tíz mérkőzését elveszítő DVTK egymás után másodszor nyert a női röplabda Extraliga alapszakaszának szerdai játéknapján.

A miskolci együttes az UTE csapatát győzte le nagy csatában, 3-2-re. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazaiak amerikai légiósa, Jeane Horton volt 27 ponttal, míg csapattársa, a januárban szerződtetett szlovén Pene Mojca 25-tel zárt.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
DVTK-UTE 3:2

Miskolc. V: Vári, Soltész.
DVTK: Horton 27, Szajkó 9, Kountoura 2, Mojca 25, Kiss E. 8, Egri 1. Csere: Dömsödi, Kundrák (liberók), Beddingfield 6, Kovács E. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
UTE: Racskovszka, Bezsandolszka, Manninger, Kojdova, Carabali, Boros. Csere: Karabaseva (liberó), Németh H., Villám Cs., Szabó L., Petőváry. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Toma Sándor:
– Nagyon örülök a győzelemnek, gratulálok a lányoknak. Döntőnek bizonyult, hogy a kiélezett lélektani pillanatokban nem adták fel, és hittek magukban. Egy jól játszó Újpestet sikerült végig nyomás alatt tartani, és ezúttal fejben mi bírtuk jobban a végjátékot.
Horváth András: – A mai mérkőzésen nagyon sok koncentrációs hibát vétettünk. Valószínűleg a fáradtságnak köszönhetően vesztettünk időnként a figyelmünkből (átjövő labda esett le köztünk...). Nem sikerült úgy védekeznünk, ahogy terveztük és az új játékosokkal megerősődött DVTK ezt képes volt kihasználni. Ez az ötödik meccsünk zsinórban, ezért is próbáltuk fiatal játékosainkkal frissíteni a csapatot, akik helyenként szép megoldásokat csináltak és éltek a lehetőséggel, de ez az Extraliga, ahol komoly ritmusváltásra van szükség ha győzni akarunk. Nincs mese, mennünk kell tovább, hiszen három nap múlva újabb összecsapás vár ránk a Fatum Nyíregyházával. Köszönjük a szurkolóknak a sok bíztatást, rendkívül sokat segít a csapatnak ebben a zsúfolt és kihívásokkal teli időszakban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik