Női röplabda El: másodszor győzött a magyar válogatott

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 17:48
null
Simán nyertek a mieink Fehéroroszország ellen (Fotó: Magyar Röplabda Szövetség)
A magyar női röplabda-válogatott csütörtökön 3:0-ra legyőzte Prágában a fehérorosz csapatot az Európa-liga arany divíziójának 5. fordulójában.

A magyar válogatott az első csoportkörben, ugyancsak a cseh fővárosban 3:2-re nyert a horvátok ellen, a fehéroroszoktól 3:1-re, a csehektől 3:0-ra kapott ki, míg szerdán szintén a csehekkel szemben maradt alul 3:0-val. Jakub Gluszak szövetségi kapitány csapata pénteken 17 órától a horvátok ellen zárja az EL-t.

A mieink csütörtöki ellenfele alaposan megfogyatkozott a torna ezen szakaszára: a szélső ütő Kacjarina Szakolcsik a hétfői meccsen megsérült, míg az Oroszországban játszó átló, Hanna Klimec magatartási gondok miatt került ki a keretből.

A magyar csapat az első játszmában kiválóan teljesített, nyitásaival kiszámíthatóvá tette a rivális játékát, és mivel játékosai támadásban is hatékonyak voltak, fölényesen nyert.

A második szettre javult a fehéroroszok teljesítménye, de ez is csak arra volt elég, hogy a játékrész első harmadában náluk legyen az előny. Magyar oldalon Vezsenyi Adrienn, Kiss Gréta és Török Kata is remek hatékonysággal támadott, így előbb fordított, majd tekintélyesre növelte előnyét a magyar válogatott, amely 43 perc után már 2:0-ra vezetett.

A harmadik felvonásra sem változott a mérkőzés képe, a kiválóan mezőnyöző magyarok eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották a tornán, míg a rivális játékosai láthatóan fáradtan mozogtak. A nemzeti csapat már a szett derekán öt ponttal vezetett, majd előnyét tovább növelte, és 68 perc alatt győzött.

A találkozó legeredményesebb játékosa Kiss Gréta volt 13 ponttal. A csoportokból az első helyezett jut biztosan a június 19-20-i, bulgáriai négyes döntőbe. Amennyiben a torna házigazdája első helyen zár csoportjában, úgy a három csoport legjobb másodikja is kvalifikál a végjátékra.

A csoportriválisok közül a magyar csapat a horvátokkal és a fehéroroszokkal az augusztus 18-án kezdődő Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepel.

RÖPLABDA
NŐI EURÓPA-LIGA, ARANY DIVÍZIÓ
5. FORDULÓ, PRÁGA
C-CSOPORT

Magyarország–Fehéroroszország 3:0 (14, 18, 16)
Prága. V: Marschner (cseh), Miklosic (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Török 10, Pekárik 7, Vezsenyi 12, Kiss G. 13, Gyimes 7, Bagyinka 2. Csere: Tóth F. (liberó), Szűcs K., Németh A. 1. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
FEHÉROROSZORSZÁG: Lapato, Davjiszkiba 10, Minyjuk 4, Vakulka, Kaszcjucsik 2, Vladjika 3. Csere: Panyaszenka (liberók), Tyupikina 9, Kananovics 3. Szövetségi kapitány: Dzianisz Macvejeu.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– A mérkőzés előtt tudtuk, hogy ez a találkozó mindkét csapatnak fontos lesz, mert szerettünk volna jövőre is az Arany Európa Ligában játszani, márpedig innen egy csapat kiesik. A meccs előtt erről is beszéltünk a lányokkal, így volt rajtuk nyomás, de remekül meg tudtak ennek felelni, teljesítették a vizsgát. Kötöttünk egy fogadást is az első fehérorosz mérkőzés után, hogy másodszorra le fogjuk őket győzni, örülök, hogy ez tényleg sikerült is. A játékosok ma minden labdáért “meghaltak” a pályán, elégedett vagyok velük és gratulálok nekik.

A csoport másik mérkőzésén
Horvátország-Csehország 3:2 (–20, 25, 21, –24, 12)
Az állás: 1. Csehország 13 pont, 2. Horvátország 8, 3. Magyarország 5, 4. Fehéroroszország 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik