Női röplabda El: magabiztosan nyert a válogatott Ausztria ellen

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.06.12. 19:32
A magyar női röplabda-válogatott három szettben – a másodikat és a harmadikat is kilencpontos fórral nyerve – győzött Grazban, a házigazda Ausztria ellen az Európa-liga Arany divíziójának B-csoportjában.

A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő keretéből ezúttal is Bleicher Réka, Pallag Ágnes és Pintér Andrea maradt ki. A magyarok az első fordulóban 3:1-re nyertek a franciák ellen Nyíregyházán, majd a második körben ugyanilyen arányban alulmaradtak a horvátok vendégeként Varasdon. Ezt egy újabb franciák elleni 3:1-es diadal követte, mielőtt az együttes szombaton 3:2-es kikapott a Horvátországtól Kaposváron.

Az osztrákok a magyarokhoz hasonlóan 2-2 győzelemmel és vereséggel álltak a mérkőzés előtt.

Jan De Brandt tanítványai az első szettben nem röplabdáztak különösebben magas színvonalon, elsősorban a nyitásfogadásokba csúszott rendre hiba. A hazaiaktól Sabrina Müller, a vendégek közül pedig a csapatkapitány Bokorné Liliom Rita teljesítményét lehetett kiemelni, ám a szoros végjátékot – a harmadik szettlabdát kihasználva – a center Nagy Eszter ütésével megnyerte a magyar együttes.

A második felvonásban összeszedettebben röplabdázott a tavalyi ezüstérmes, Sándor Renáta és Szakmáry Gréta is több pontos támadásbefejezést mutatott be, valamint a blokkmunkájuk is egyre jobb volt a magyaroknak, akik így viszonylag könnyedén duplázták meg az előnyüket.

A harmadik etap sem hozott jelentős változást: a vendégcsapat továbbra is magabiztosan, kevés hibával játszott, az osztrákok viszont nem tudták megközelíteni az első szettben mutatott teljesítményüket. Jan De Brandt tanítványai végül 83 perc alatt diadalmaskodtak, és maradt esélyük akár a csoport első helyének megszerzésére is.

Az El-ben három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a jövő pénteken és szombaton Varasdon rendezendő négyes döntőben. Amennyiben a B-csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még elődöntőbe.

A belga Jan De Brandt irányította, három győzelemmel és két vereséggel álló magyar nemzeti együttes a csoportkör zárásaként szombaton a Közszolgálati Egyetemen ugyancsak az osztrákokkal csap össze.

RÖPLABDA
NŐI ARANY EURÓPA-LIGA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Ausztria–Magyarország 0:3 (25, 16, 16)
Graz, 600
néző. V: Valdimarsson (izlandi), Petsche (osztrák)
AUSZTRIA: Schmit 1, Chrtianska 8, Oiwoh 3, Maros 4, Holzer 8, Müller 9. Csere: Haselsteiner, Huber (liberók), Wallner 5, Bajde, Katz 3, Nesimovic 3. Szövetségi kapitány: Szvetlana Ilics
MAGYARORSZÁG: Sándor 10, Nagy E. 6, Bokorné Liliom 12, Szakmáry 12, Pekárik 7, Tálas 1. Csere: Molcsányi 1 (liberó), Németh A. 2, Cicic, Török 1, Dékány 1. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt
Az eredmény alakulása: I. játszma: 1:3, 4:4, 6:5, 7:9, 14:12, 17:19, 20:20, 21:23, 23:24. II. játszma: 3:1, 4:6, 5:9, 9:11, 11:19, 12:21, 16:24. III. játszma: 0:3, 3:7, 7:9, 11:16, 12:18, 15:19, 16:24.

MESTERMÉRLEG
Szvetlana Ilics: – Kár volt az első játszmáért, akkor jól küzdött a csapatom, azt a pontot 23:23-nál pedig azért megnézném. Ezt követően kijött a magyar együttes tudásbéli fölénye, és nem sok esélyünk volt már ellene, de legalább tudtam játéklehetőséget adni a cserejátékosoknak is.
Jan De Brandt:
– Lehoztuk a mérkőzést szettveszteség nélkül, elértük a minimális célt, hogy megmaradjon az esélyünk a négyes döntőbe jutásra. Jól játszott a csapat, szombaton Budapesten még egyszer le kell majd győzni az osztrákokat.

Az állás: 1. Horvátország 10 pont/4 mérkőzés (12–5), 2. Magyarország 10/5 (12–8), 3. Ausztria 6/5, 4. Franciaország 1/4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik