Női röpi: kolumbiai győzelem a mieink csoportjában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 12:59
A kolumbiai válogatott győzelmével indult a női röplabdázók limai interkontinentális selejtezője, amelynek győztese játszhat a nemzetközi szövetség (FIVB) legrangosabb sorozatába, a Nemzetek Ligájába való feljutásért.

Az FIVB honlapja szerint a dél-amerikai együttes az A-csoport első fordulójában egy szoros és két sima játszmában múlta felül a házigazda perui csapatot. A másik hármasban az Európa Liga-győztes bolgár válogatott ugyancsak könnyedén nyert Ausztrália legjobbjai ellen.

A tartalékos magyar válogatott – amely mindössze kilenc játékossal utazott el Limába – közép-európai idő szerint péntek hajnali kettőkor mutatkozik be, Kolumbia ellen.

A hatcsapatos torna legjobbja megmérkőzhet az idei Nemzetek Ligája leggyengébb együttesével, az argentin válogatottal: az oda-visszavágós párharc győztese jövőre a NL-ben szerepelhet.

A két csoport első és második helyezettje magyar idő szerint vasárnap hajnalban elődöntőt játszik, az elődöntő két győztese megmérkőzik egymással az aranyéremért, és az Argentína elleni párosmeccsért.

NŐI RÖPLABDA, INTERKONTINENTÁLIS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, A-CSOPORT

Kolumbia–Peru 3:0 (24, 12, 12)
B-CSOPORT
Bulgária–Ausztrália 3:0 (11, 16, 15)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA (MAGYAR IDŐ SZERINT)
Június 22., péntek:
Magyarország–Kolumbia 2.00
Június 23., szombat:
Magyarország–Peru 2.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik