Női röpi CEV-kupa: idegenben is győzött, negyeddöntős a BRSE

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.21. 22:19
A hazai 3:1-es győzelem után idegenben, a francia Beziers otthonában is ugyanilyen arányban nyert a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabda csapata a CEV-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. A magyar csapat legeredményesebbje a 16 pontig jutó Szakmáry Gréta és az orosz Irina Szmirnova volt.

A magyar bajnok és kupagyőztes csabaiak hazai pályán remek játékkal 3:1-re győztek a párharc első meccsén, és a francia bajnoki második helyezett otthonában is kiválóan kezdtek, ugyanis rendkívül szoros csatában, hátrányból fordítva 25:23-ra megnyerték az első szettet.

A második játszmában pontosabban támadott a Béziers, és viszonylag simán egyenlített. A harmadik felvonásban a hazaiak jól sáncoltak, a magyar együttes viszont nagyszerűen szervált, óriási küzdelemben, végig vezetve ismét előnybe került (25:22), és a kupasorozat szabálya szerint ezzel el is döntötte a továbbjutást.

Mivel a legfontosabb kérdés eldőlt, a negyedik szettet tulajdonképpen feladták a franciák, így a Békéscsaba kettős sikerrel lépett tovább.

A mezőny legeredményesebbje a franciák 17 éves, 194 centi magas svéd ütőjátékosa, Isabelle Haak lett 19 ponttal. Magyar légiósuk, Liliom Rita nyolc pontig jutott. A vendégeknél Szakmáry Gréta és az orosz Irina Szmirnova egyaránt 16, Bodnár Dorottya pedig 11 pontot szerzett

A magyar klubcsapatok közül legutóbb, az 1998–1999-es idényben a BSE-nek sikerült a negyeddöntőbe jutnia a CEV-kupában.

RÖPLABDA
NŐI CEV KUPA-NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

Beziers VB (francia)–Linamar-BRSE 1:3 (–23, 18, –22, –9)
Beziers, 850 néző. Vezete: Burheim (norvég), Varbanov (bolgár)
Beziers: Zongo 4, Kauffeldt 9, Möllers 2, Liliom 8, Martin 6, Haak 19. Csere: Camberabero (liberó), Thompson 8, Soto, P. Martin, C. Martin 2. Vezetőedző: Cyril Ong Vathanara
Békéscsaba: Szakmáry 16, Bodnár 11, Tálas 7, Soós 6, Clement 7, Szmirnova 16. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók), Matics 1, Nazarenko 1, Petrenkó. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics
Az eredmény alakulása: I. játszma: 5:8, 16:14, 21:19. II. játszma: 8:7, 16:15, 21:17. III. játszma: 7:8, 13:16, 16:21. IV. játszma: 3:8, 5:16, 8:21
MESTERMÉRLEG
Szasa Nedeljkovics:
– Múlt év elején nagyon merész célokat tűztünk ki magunk elé, nagyot álmodtunk, s azt gondolom, hogy most, ebben a pillanatban, ennek a párharcnak a végén a másfél éves munka termését learattuk! Az út elején sokan csak megmosolyogtak bennünket, de bebizonyítottuk, hogy óriási dolgokra vagyunk képesek. Ez a győzelem mindenkié, a városé, a szurkolóké, a klubvezetőké, a szponzoroké, az egész magyar röplabdáé. 18 év után ismét van magyar együttes a CEV-kupában, a második legrangosabb kupasorozatban a legjobb nyolc között. Nagyszerű érzés, hogy ezt a mi csapatunk érte el! Ami a visszavágót illeti: óriási mentális teher alatt volt a hazai csapat, az első játszmában 23:22-nél átvették a vezetést, de nagyon magas szintű játékkal sikerült fordítanunk. A második szettben 16:15-ig jól tartottuk magunkat, de nem sikerült megakadályoznunk a francia részsikert. A harmadik játszmában ismét magabiztossá vált a játékunk, remekül fogadtunk, jók voltak a nyitásaink is és összejött a hőn áhított siker. A negyedik szettben pedig már csak egy csapat volt a pályán, remekeltünk, s örömteli számomra, hogy nemcsak otthon, hanem idegenben is nyertünk!


A magyar csapat ellenfele a négy közé kerülésért az olasz Busto Arsizio és a fehérorosz Mincsanka Minszk párharcának győztese lesz. Az első meccset Olaszországban a hazaiak 3:0-ra nyerték meg, a visszavágót szerdán játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik