Finnország: öt évre börtönbe zárják a kubai válogatott játékosokat

Vágólapra másolva!
2016.09.20. 10:36
Letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy finnországi bíróság a kubai férfi röplabda-válogatott öt játékosát csoportos nemi erőszak miatt. Egy röplabdázót felmentettek – írja hivatalos honlapján az YLE finn közszolgálati médiacsatorna.

A 21 éves Osmany Santiago Uriarte Mestre, a 19 éves Ricardo Norberto Calvo Manzano, a 21 éves Abrahan Alfonso Gavilán és a 27 éves Rolando Cepeda Abreu öt évet, míg ötödik társuk, a 21 éves Luis Tomás Sosa Sierra három és fél évet kapott. Egy vádlottat felmentettek. A kubai válogatott hat tagját tartóztatták le júliusban Tamperében, miután bejelentés érkezett, hogy egy nő csoportos nemi erőszak áldozata lett a csapat szállásául szolgáló hotelben. A rendőrség egyértelmű bizonyítékokat talált az erőszakra.

Három vádlott beismerte a közösülés tényét, de arra alapozta védekezését, hogy az az áldozat beleegyezésével történt. A nyomozók ezt az állítást megdöntötték a bizonyítási eljárás során. Két másik vádlott a közösülés tényét is tagadta, de a bíróság ebben az esetben is elfogadta a rendőrség bizonyítékait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik