R. E. B. 2018.02.23 15:56 Frissítve: 2018.02.23 19:17

Férfi röplabda: román szövetségi kapitány a válogatott élén

Ambiciózus, fiatal szakembert, a román Bogdan Tanasét nevezték ki a férfiválogatott szövetségi kapitányának, akinek megbízatása az Európa-bajnoki selejtezők végéig szól.

A román Bogdan Tanase lett a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: hunvolley.hu)

 

Hosszabb ideje húzódik a szövetségi kapitányi kérdés a röplabdában, s bár a jóval nagyobb elismertségnek örvendő női válogatott még várja szakvezetőjét – a tervek szerint jövő héten megnevezik a szakembert –, a férfiválogatott irányítása már biztos kézbe került.

A kapitány Bogdan Tanase, a jelenleg a Steaua Bucuresti-et irányító 36 éves szakember lett, aki korábban évekig dolgozott Németországban.

A legfőbb ok, amiért a magyar válogatottat választottam, hogy úgy gondolom, a csapatnak reális esélye van az Európa-bajnoki szereplés kivívására, különösen, mert a 16 helyett már 24 csapat vesz részt a tornán – fogalmazott a szakember a szövetség honlapján olvasható interjúban. – Több játékost ismerek, és megpróbálom a külföldön szereplő röplabdázók köré építeni a csapatot. Gergye Roland vagy Pádár Krisztián olyan játékos, akire lehet alapozni. Először közösséget akarok kialakítani, azt szeretném, hogy a játékosok szívesen jöjjenek a válogatottba. Ez a legfontosabb számomra, ezt követően lehet majd konkrét stílusról beszélni.”

Ludvig Zsolt, a hazai szervezet főtitkára elmondta, hogy – ajánlások alapján – Tanase mellett egy szerb szakember, illetve a csapatot legutóbb irányító argentin Juan Manuel Barrial volt képben. Az elnökség elégedett volt Barrial munkájával, ám a földrajzi távolság is ellene szólt, ráadásul nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a román szakemberről.

Fiatalos temperamentumú, pozitív személyiség, akivel alapvetően hosszú távon tervezünk, a szerződése automatikusan meghosszabbodik, ha a válogatott eljut az Európa-bajnokságra” – mondta a főtitkár.

Tanaséval „csomagkapcsolásban” kiváló szakember, az edzőként Bajnokok Ligája-győztes, többszörös német bajnok Stelian Moculescu segítőként érkezik a férfiválogatotthoz. A szakmai stábban másodedzőként és csapatmenedzserként Németh Szabolcs kap szerepet, aki jelenleg a Tanase játékosa Bukarestben.

A férfiválogatott május-júniusban hat meccset vív az Európa-liga úgynevezett Ezüst-csoportjában, a fejlődés érdekében a négyes döntőbe jutás a cél, míg augusztusban négy, 2019 januárjában pedig két Európa-bajnoki selejtező következik.

A Magyar Röplabda-szövetség a női válogatott szövetségi kapitányát a jövő héten nevezi meg.
2019.03.07 23:37:26

Röplabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „A hivatalnak packázásait” kivédeni nem tudó Oszuskánál a 2016–2017-es, a kiscsapatokkal kibabráló, lázálomszerű versenykiírás verte ki végképp a biztosítékot. Vette a kalapját. A Dág visszalépésével nem csupán egy röplabdabástya omlott le.

2019.01.07 14:32:57

Röplabda R. E. B.

A női röplabdakapitány úgy gondolja, tartania kell magát az ígéretéhez.

2019.01.06 13:07:02

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)

Első számú női röplabdázónk a válogatottal és egy olasz klubcsapatban is nagyot alkotna.

2018.08.18 00:12:17

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. „Sofőrje”, Ivkovic sporttárs talán össze is kacsintott vele a mágikus pillanatban.

2018.06.03 20:18:15

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Interjú a 90. életévét május 31-én betöltő Kotsis Attilánéval.