Férfi röplabda: 14 fős keret az Eb-selejtezőkre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.03. 17:53
Kihirdette a januári Európa-bajnoki selejtezőkre készülő 14 fős keretét Bogdan Tanase, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A hazai szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a nyári selejtezőkhöz képest most tagja lesz a csapatnak Banai Máté, Gebhardt Áron, Juhász Péter, Magyar Bálint és Szabó Dávid is, viszont sérülés miatt hiányozni fog Kaszap Tamás, illetve a nagy távolság és a sűrű program miatt a Koreai Köztársaságban játszó Pádár Krisztián sem tart a csapattal.

A keret egyik fele december 18-án, Kazincbarcikán kezdi meg a felkészülést, majd december 26-án estétől már a teljes csapat folytatja a munkát a Don Bosco Sportcsarnokban. A selejtező F-csoportjában szereplő mieink az augusztusi négy mérkőzésükön egyszer nyertek és háromszor veszítettek, de még így is van esélyük kijutni a jövő évi, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában sorra kerülő Eb-re. A csoport tagja még Ukrajna, Macedónia és Svájc.

A mieink január 5-én a svájciakat fogadják Kazincbarcikán, majd négy nappal később Macedóniában zárják a sorozatot.

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A MAGYAR FÉRFI RÖPLABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Banai Máté (center, Vegyész RC Kazincbarcika), Baróti Árpád (ütő, Narbonne Volley – Franciaország), Blázsovics Péter (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Bozóki Bence (ütő, Fino Kaposvár), Dávid Csanád (ütő, Steaua Bucuresti – Románia), Flachner Dániel (center, Pénzügyőr), Gebhardt Áron (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Gergye Roland (ütő, Galatasaray – Törökország), Juhász Péter (center, Vegyész RC Kazincbarcika), Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár), Magyar Bálint (feladó, Pénzügyőr), Németh Szabolcs (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Szabó Alpár (center, Herrsching – Németország), Szabó Dávid (átló, Vegyész RC Kazincbarcika)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik