Férfi röpi NB I: egyenlített a Kazincbarcika a döntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 22:13
null
Kazincbarcikai öröm (Fotó: Földi Imre)
A Vegyész RC Kazincbarcika idegenben 3:1-re legyőzte a címvédő Fino Kaposvárt a férfi röplabda NB I döntőjének második összecsapásán, hétfőn. A párharc így 1:1-re áll.

 

 

Az első játszma nagy csatát és végig fej fej melletti küzdelmet hozott, a szoros végjátékból a 41 éves Mészáros Dömötör pontjával a Magyar Kupa-győztes Kazincbarcika került ki győztesen. A második játékrészre magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendéglátók, s elsősorban alaposan feljavuló blokkteljesítményüknek köszönhetően egyenlítettek.

A harmadik szettben végig a vendégcsapat akarata érvényesült, feladója, a venezuelai válogatott Carlos Julio Páez Díaz kiválóan szolgálta ki társait, így a borsodi együttes ismét előnybe került.

A negyedik felvonásban az alapszakaszban hibátlan teljesítménnyel záró kazincbarcikaiak elsősorban remek nyitásaikkal alapozták meg jó teljesítményüket, így visszavették a pályaelőnyt, s kiegyenlítették a párharcot.

A harmadik mérkőzést csütörtökön játsszák Kazincbarcikán.

RÖPLABDA
FÉRFI NB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FINO KAPOSVÁR SE–VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 1:3 (–26, 20, –19, –20)
Kaposvár, 700
néző. V: Mezőffy, Horváth M.
KAPOSVÁR: Vajda 7, Keen 4, Nikolov 7, Kalmár 5, NAGY P. 17, BÖGÖLY 13. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Nagy J., Horváth K. Edző: Demeter György
KAZINCBARCIKA: MILEV 18, Juhász 9, PÁEZ 8, MÉSZÁROS D. 19, BANAI 9, Szabó D. 10. Csere: Gebhardt Á., Dudás T. 1 (liberók), Toronyai, Blázsovics, Gebhardt N., Árva 1. Edző: Daniel Oravec
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Demeter György:
– A harmadik és a negyedik játszmában futottunk az eredmény után, Páez extra nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni. Szépen küzdöttünk, de szorult helyzetben nem összpontosítottunk eléggé. Természetesen megyünk tovább, és abban bízunk, hogy lesz még meccs Kaposváron az idei fináléban.
Daniel Oravec: – Nagy csatára számítottunk, tudtuk, hogy hazai pályán a Kaposvár mindent megtesz majd az újabb győzelemért. Próbáltuk nyomás alatt tartani őket, és a feszült mérkőzésen felülkerekedtünk. Bízunk benne, hogy a harmadik találkozón érvényesítjük a hazai pálya előnyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik