Férfi röpi: győzött és feljutott az Extraligába a Kistext

Vágólapra másolva!
2021.04.07. 21:59
A Kistext SE hazai pályán 3:0-ra legyőzte a MÁV Előre csapatát szerdán, ezzel eldőlt, hogy a következő idényben a férfi röplabda Extraligában szerepelhet – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

Az 5–8. helyért zajló rájátszás hetedik fordulójában rendezett összecsapás után a fővárosi együttesnek már 14 pontja van, míg az ötödik helyezett székesfehérváriaknak maradt kettő, azaz a hátralévő három fordulóban már nem tudják ledolgozni hátrányukat. A jelenleg hatodik, ugyancsak két pontos Dágnak – amely később játssza hetedik fordulós meccsét – erre még lenne esélye, de a pontegyenlőség esetén rangsoroló győzelmek számában már a Komárom-Esztergom megyeiek sem tudják megelőzni a budapestieket.

A Kistext SE története során először szerepelhet majd az élvonalban.Koronavírus-gyanús esetek miatt nem utazott el Debrecenbe a Dág csapata, így a házigazda DEAC 3-0-ra nyert a férfi röplabda Extraliga 5-8. helyéért zajló rájátszásában, a hetedik fordulóban.

Játék nélküli sikerükkel a debreceniek megőrizték elvonalbeli tagságukat. Ugyanez sikerült a Dunaújvárosnak is, amely a Kecskemét felett aratott 3-1-es győzelmet szerdán.

A rájátszás mezőnyének hat együttese – az Extraliga 5–7., valamint az NB I 1–3. helyezettje – körmérkőzéses rendszerben dönti el a helyezések sorsát. A legjobb négy a következő idényben az Extraligában szerepelhet, az 5–6. helyen végző csapatok pedig a második vonalnak számító NB I-ben indulhatnak.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA
AZ 5–8. HELYÉRT, 7. FORDULÓ

Kistext–MÁV Előre Bericap 3:0 (17, 16, 23)
Dunaújvárosi KSE–Kecskeméti RC 3:1 (27, 21, –13, 18)
Debreceni EAC–Dág KSE 3:0 – játék nélkül

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik