Férfi röpi Eb-selejtező: sima magyar vereség Ukrajnában

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.08.22. 20:02
null
Nem sikerült borítani a papírformát Ukrajnában (Fotó: cev.lu)
Csak megnehezítenie sikerült a magyar férfi röplabda-válogatottnak az esélyesebb ukránok dolgát, így szombaton mindenképpen nyernie kellene, hogy maradjon esélye az Eb-részvétel kivívására.

Válogatottunk centere, Nagy József arról beszélt a szerdai Európa-bajnoki selejtező előtt, hogy a következő két mérkőzésen kialakulnak az erőviszonyok, azaz nagyjából eldől, hogy az ukrán, macedón és magyar csapat közül melyik juthat el a jövő évi kontinensviadalra. Reméljük, hogy a szombati, hazai találkozó jobb képet vázol fel, mint amilyet a szerdai zaporizzsjai meccs, amelyen a házigazda ukránok 20 perc alatt húzták be az első játszmát. Sem a hálónál, sem a mezőnyben nem tudott mit kezdeni együttesünk az ukrán ütésekkel, így roppant simán, tízpontos különbséggel lett az övék a játszma.

Azt már több röplabdázó is kiemelte, hogy ellentétben az elmúlt évekkel, a válogatott most nem törik meg, ha egy vagy két játszmát veszít, hanem egységes csapatként körömszakadtig küzd. Ennek eredményét láttuk például, amikor a selejtező macedónok elleni nyitányán kétszettes hátrányból egyenlített a társaság, vagy Svájcban nagy küzdelemben győzött. Majdnem kisebb részsikert ért el ezúttal is, hiszen sokáig vezetett az ukránok elleni második játszmában. Csakhogy a papíron esélyesebb és ezen a mérkőzésen a valóságban is jobb ukránok 19:19-nél egyenlítettek, a játékrész hajrájában pedig a vezetést is átvették, így ismét ők örülhettek. A harmadik szettben megint ők voltak jobbak, nyertek, így megerősítették a helyüket a csoport élén, és nagy lépést tettek afelé, hogy részt vegyenek a 2019-es Európa-bajnokságon.

Erről a magyar válogatottnak sem kell lemondania még, hiszen a hét csoportgyőztesen kívül az öt csoportmásodik is eljut a négy országban rendezendő kontinensviadalra, ám ehhez szombaton mindenképpen nagyot kellene alakítania – ismét az ukránok ellen.

Ha a második játszmát nézzük, akkor van is rá esély.

FÉRFI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
UKRAJNA–MAGYARORSZÁG 3:0 (15, 25, 19)

Zaporizzsja, 2000 néző. V: Zulfugarov (azeri), Jordanov (bolgár).
UKRAJNA: Kljamar 4, Terjomenko 7, Didenko 4, Erescsenko 16, DROZD 11, VIECKIJ 19. Csere: Fomin (liberó), Kovaljov. Szövetségi kapitány: Ugis Krastins
MAGYARORSZÁG: Keen, Németh 8, Szabó A. 2, BARÓTI 11, Gergye 11, Nagy J. 3. Csere: Deák (liberó), Pádár 6, Dávid Cs., Bozóki. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase
Az eredmény alakulása: I. játszma:
6:2, 9:4, 16:9, 18:13, 24:15. II. játszma: 3:7, 4:9, 9:10, 12:15, 16:17, 19:19, 23:22, 24:23. III. játszma: 3:0, 6:5, 11:8, 14:9, 17:12, 20:14, 24:18.
MESTERMÉRLEG

Bogdan Tanase:
– Ha veszítettünk is három nullára, több szempontból az eddigi legjobb játékunkat hoztuk. Szervában kevesebbet rontottunk, mint korábban, ám azért még így is sokba kerültek a hibák, főleg a második játszmában. A nehezebb, de a könnyebb helyzetekben is ajándékkal értek fel az ukránoknak a rontások. Minden meccsen a győzelem a cél, így remélem, hogy szombaton, hazai közönségünk előtt, jobb játékkal sikerül minél több pontot szerezni. Minden játékos bizonyította, hogy képes a jó teljesítményre.

A MAGYAROK TOVÁBBI PROGRAMJA
augusztus 25., szombat: Magyarország–Ukrajna 18.30
január 5. vagy 6.: Magyarország–Svájc
január 9.: Macedónia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik