Férfi röpi Challenge-kupa: kikapott a Pénzügyőr Ukrajnában

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.12.07. 20:54
null
A Pénzügyőr az első játszmában még meglepetést okozott (Fotó: Pesti Tamás/Fejére Megyei Hírlap)
A Pénzügyőr SE négy játszmában kikapott az ukrán Epicentr-Podolyany Horodok vendégeként kedden a férfi röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Jókay Zoltán együttese az első szettben nagyszerűen játszott, hatékonyan támadott és alaposan meglepte az ukrán listavezetőt.

A második játszmára alaposan megváltozott a játék képe: a világbajnok lengyel játékost is foglalkoztató hazaiak az ukrán válogatott Makszim Drozd vezérletével átgázoltak a magyar csapaton és simán egyenlítettek. A folytatásra összeszedte magát a PSE, és bár a következő két játékrész is a végig vezető hazaiaké lett, a fővárosiak nem vallottak szégyent.

A 87 perces összecsapás legjobbja a 17 pontos Jevhenyij Kisziljuk lett, a Pénzügyőrből Kovács Zoltán 13 pontig jutott.

A két csapat szerdán, ugyancsak az ukrán együttes otthonában lejátssza a visszavágót is.

FÉRFI RÖPLABDA
CHALLENGE-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Epicentr-Podolyany Horodok (ukrán)–Pénzügyőr SE 3:1
(–22, 9, 20, 17)
Horodok, 296 néző. V: Gall (cseh), Ivanov (bolgár)
HORODOK: Didovics 11, Szemenyuk 12, Vijeckij 10, Kisziljuk 17, Drozd 16, Didenko 3. Csere: Brova, Fomin (liberók), Jevsztratov, Tomyn 4. Vezetőedző: Mariusz Sordyl.
PÉNZÜGYŐR: Pedro 8, Magyar 2, Dávid Cs. 9, Gacs 4, Kovács Z. 13, Kiss D. 4. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., Soares 4, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán: – Jó meccset játszottunk az ukrán csapattal. Meg tudtuk lepni az első játszmában, igaz, amivel mi fölé kerekedtünk, azt visszakaptuk tőle a második szettben. Az ukránok
határozottabban, keményebben szerváltak, amit aztán végig tudtak vinni az egész találkozón, és ez hozta meg nekik a sikert. A nyitásfogadásainkon még mindenképpen javítanunk kell.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik