DVTK: 25 hetes terhesen kapott agyvérzést a röplabdázó

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.11.22. 12:00
25 hetes terhesen agyvérzést kapott a DVTK röplabdázója, Tamás-Szabó Barbara. Az eset egy évvel ezelőtt történt, a játékos azonban csak most érzett elég erőt magában ahhoz, hogy Instagram-oldalán megossza követőivel a történteket. A legfontosabb: a röpis ismét sportolhat, gyermeke pedig megszületett, és azóta is teljesen egészséges.


Tamás-Szabó néhány részletet is elárult hosszú kálváriájáról: az agyvérzés következtében a bal oldala csaknem teljesen lebénult. Epilepsziás, illetve eszméletvesztéssel járó rohama is volt, négy hétig volt kórházban, ám kiállta a hihetetlen megpróbáltatásokat, és február 22-én megszülethetett a kis Zora.
Tamás-Szabó néhány részletet is elárult hosszú kálváriájáról: az agyvérzés következtében a bal oldala csaknem teljesen lebénult. Epilepsziás, illetve eszméletvesztéssel járó rohama is volt, négy hétig volt kórházban, ám kiállta a hihetetlen megpróbáltatásokat, és február 22-én megszülethetett a kis Zora.

Tamás-Szabó Barbara párja a DVTK labdarúgója, Tamás Márk.

A történetet a Bors szúrta ki.

Nem lájkvadászat és nem is önsajnáltatás a célom, hanem egyszerűen úgy érzem most tudok róla beszélni... 1 év, 365 nap telt el azóta. 25 hetes terhesen kaptam egy agyvérzést ami elnyomta a jobb agyféltekémben a mozgatóközpontot, ezáltal a bal oldalam lebénult. A lábam teljesen, a kezem kb 70%-ban. Amint kórházba kerültem egyből intenzív osztályon kezeltek, mert ugye nem sűrűn fordul elő 28 éves emberekkel, na meg pláne terhességnél. Sajnos kaptam pár epilepsziás rohamot is ajándékba a kórházi bentlétem másnapján...volt eszméletvesztéssel járó roham is..mit ne mondjak nem volt kellemes. 4 hetet voltam kórházban. Fürdettek, pelenkáztak, katétereztek és az állandó infúzió...Azt hiszem 2 hét után ülhettem fel az ágy szélére pár percre, de kb olyan érzés volt, mintha egy maratont futottam volna le. Aztán a kis barátommal a járókeretembe kapaszkodva gyakoroltuk az ülésből felállást, aztán 1-2 lépést, majd a járást a folyosón. Hála Istennek nőgyógyászatilag ez az egész nem jelentett problémát, meg pont akkor kezdett el mocorogni a pocakomban Zora! Viszont minden egyes nap sírtam. Sírtam, hogy fogok-e járni újra? Ha igen, akkor járókerettel vagy bottal? Zokogtam, hogy Zorát hogy fogom szoptatni, ringatni, tologatni a babakocsiban? Zokogtam, hogy fogok vele játszani, fogócskázni... borzasztó volt lelkileg. Fizikai fájdalmam nem volt, de lelki annál inkább... De nagyon nagyon elhatároztam magamban, hogy én márpedig nem fogok így maradni!!! Én újra írni, járni , de ha úgy alakul még futni is fogok! Csak ez lebegett a szemem előtt!! Karácsony előtt kiengedtek, majd hirtelen itt is volt a február 22-e mikor programozott császárral altatásban megszületett a kis hősöm aki erőt adott nekem ebben a borzasztó időszakban! Ha Ő nincs nem tudom, hogy bírom ki... Most pedig ott tartok, hogy eltelt egy év és nem az, hogy újra járok, hanem újra sportolok, RÖPLABDÁZOM! És hálát adok még ezért a bazi nagy pofonért is! Mert felnyitotta a szemem! HÁLÁT KELL ADNI MINDEN EGYES NAPÉRT! Köszönöm a jó Istennek, Zorának, a Szerelmemnek, a Szüleimnek, a Világ legjobb Testvérének, Nagymamámnak, Keresztszüleimnek, Unokatestvéreimnek, Esztikémnek,Mercunak,Tintásnak, Kovácséknak..folyt kommentben

556 Likes, 131 Comments - Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) on Instagram: "Nem lájkvadászat és nem is önsajnáltatás a célom, hanem egyszerűen úgy érzem most tudok róla..."


#zoralány

341 Likes, 5 Comments - Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) on Instagram: " #zoralány"

#tamasfamily #zoralány

419 Likes, 4 Comments - Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) on Instagram: "#tamasfamily #zoralány"

2019.02.22-én megérkezett kis családunk legújabb tagja, Tamás Zora . #Zorcsi #Zorababa #zoralány

538 Likes, 22 Comments - Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) on Instagram: "2019.02.22-én megérkezett kis családunk legújabb tagja, Tamás Zora . #Zorcsi #Zorababa #zoralány"

#iranyaznb1 #dvtk #dvtkvolleyball #dvtkvolley #winner #happyhappyhappy

298 Likes, 6 Comments - Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) on Instagram: "#iranyaznb1 #dvtk #dvtkvolleyball #dvtkvolley #winner #happyhappyhappy"





 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik