MTI 2016.12.04 20:49 Frissítve: 2016.12.21 16:27

A játékosok is beleszólhatnak, ki lesz a női röplabda-válogatott kapitánya

A játékosok és a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) vezetői együtt választják ki az Európa-bajnoki résztvevő női válogatott új szövetségi kapitányát.

 

 

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap este elmondta, hasonló kvalitásokkal rendelkező szakvezetőt keresnek a csapat élére, mint amilyen az előző szövetségi kapitány, Jan De Brandt volt. A belga tréner irányításával a magyar együttes kijutott a tavalyi és a jövő évi Európa-bajnokságra is, pénteken mégis bejelentette, hogy nem kíván szerződést hosszabbítani, távozik posztjáról és ismét Törökországban fog dolgozni.

A sportvezető hozzátette: az új kapitánynak is ismernie kell a magyar csapatot, és tisztában kell lennie a nemzetközi színtérrel, ezért előny, ha eddigi pályafutása során már több országban is dolgozott.

„Nem kitétel, hogy külföldi, és nem kitétel, hogy magyar legyen, de fontos, hogy a lányok és a szövetség kettős akaratát bírja. Vagyis nem a szövetség mondja ki, hogy ki legyen az új edző, ha esetleg a lányok – akik kivívták ezt a csodálatos eredményt - nem fogadják el a személyét” – magyarázta Ludvig.

A főtitkár azt is elárulta, érkeztek már ajánlatok, a listájukon jelenleg nyolc név szerepel, szinte csak külföldiek, de pályázat kiírását ezúttal sem tervezik. A kört a jövő héten szűkítik, a döntést pedig legkésőbb január közepén meghozzák. Az új edző szerződése várhatóan két vagy három évre szól majd.

A válogatott másodedzőjéről, Jókay Zoltánról a beszélgetésben elhangzott, hogy már volt szövetségi kapitány, és ezúttal is szerepelni fog a jelöltek között, de a Testnevelési Egyetemen tanít és a Vasas vezetőedzője, ezért nagyon elfoglalt, márpedig a szövetség egyik feltétele, hogy az új szakvezető május elejétől az októberi Európa-bajnokság végéig a csapat mellett legyen, és ne kelljen például klubkötelezettségeknek eleget tennie.

Ludvig Zsolt úgy fogalmazott, hogy az MRSZ számára örömteli, Jan De Brandt utódjának viszont terhes kötelezettség, hogy a közelmúlt sikereit meg kellene ismételni.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.07.11 13:24:02

Röplabda KARÁDI ZOLTÁN

A Beach Arénában a pénzdíjazás mellett világranglistapontokért is küzdenek a versenyzők.

2017.03.03 14:51:59

Röplabda PAPP BÁLINT

A női röplabda-válogatott új szövetségi kapitánya kezdi megérteni a hazai viszonyokat.

2016.12.04 20:47:50

Röplabda MTI

Jan De Brandthoz hasonló kvalitásokkal rendelkező szakvezetőt keresnek a csapat élére.

2016.10.03 19:54:14

Röplabda nemzetisport.hu

„Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult” • Szörnyű leszámolás lett egy üzleti vitából.

2016.04.28 13:26:15

Röplabda nemzetisport.hu

A veretlenül kivívott bajnoki cím után a Bajnokok Ligája kapuján is beléphet a BRSE.