Vízkereszt, vagy amit akartok

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.01.06. 12:01
A 17. forduló keddi játéknapjának első mérkőzése lett az Udinese – AS Roma. Az időpont az olasz bajnokság rajongóinak nem okozott nagy meglepetést...

A 17. forduló keddi játéknapjának első mérkőzése lett az Udinese – AS Roma. Az időpont az olasz bajnokság rajongóinak nem okozott nagy meglepetést, hiszen vízkeresztkor emberemlékezet óta rendeznek játéknapot. Más kérdés, hogy a fél egyes kezdés azért míg talán így is furcsa.

Ettől függetlenül a szépülő Friuliban összejöttek a helyi srácok, sőt a fővárosból is érkeztek szurkolók. Szikrázó napsütés, nyolc fok várta a csapatokat az ebéd utáni találkozón. Öröm ilyen körülmények között focizni. Így gondolhatta ezt Totti és Maicon is, hiszen mindkét, kisebb sérüléssel bajlódó, rutinos játékos vállalta a megpróbáltatást. Előbbi Destro kárára. Nem vagyok biztos benne, hogy értem Garciat ez ügyben. A kezdőben további furcsaság Nainggolan hiánya volt, akit a visszatérő Strootman helyettesített. DDR 350. Serie A-s mérkőzését játszotta le, illetve még a kezdés előtt megtudhattuk, hogy Maicon barátja Stramaccioninak és Stankovicnak. Nagyot ölelkeztek a mérkőzés előtt!

Az első játékrész meglepő lendülettel vette kezdetét. Mindkét oldalon alakultak ki lehetőségek, futásban sem a karácsonyi vacsorák plusz terheit lehetett felfedezni... Tíz perc játékot követően kecsegtető vendég szabadrúgást végezhetett el Pjanic, sajnos a sorfalba bombázott, a lepattanót pedig Iturbe blokkolta fájdalmas arccal. Ezt követően jött pár lélektelen hazai kontra.

A 16. percben újabb szabadrúgáshoz jutott az AS Roma. Totti ívelt az ötös vonalához, ahol Astori ügyesen csúsztatva, érdekes gólt fejelt. 0-1! A gól vitatható, a labda éppen hogy bejutott a kapuba, majd gyorsan ki is pattant. Több kameraállásból tűnik gólnak, viszont talált a rendező olyan lassítást is, ahol nincs teljes terjedelmében a vonal mögött a bőr. Az ifjú játékvezető megadta a gólt.

Felébresztette a hazaiakat a találat. Előbb Koné mérte meg De Sanctist, majd hat perccel később Gabriel Silva hagyta ki Di Natale forintos labdáját. Fél óra játékot követően megnyugodtak a kedélyek, és visszatért a mérkőzésbe a Roma. Kiegyenlítetté vált a találkozó, az Udinese pontrúgásból tudott veszélyt teremteni, még a Roma szélső védői támadójátékának köszönhetően veszélyes kontrákat vezetett.

A második játékrész nagyjából ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Összeszedettebb római támadások a szélek kihasználásával. Hazai oldalon inkább a kontrákra helyezték a hangsúlyt. Újabb tíz perc játékot követően egészen ellaposodott a mérkőzés.

Kiváló védőmunka mellett szépen lassan elkezdte az AS Roma feladni a támadójátékát. Sajnos ma Ljajic játéka elmaradt a megszokottól, és Strootman meccshiánya szintén finoman kopik csak. A hazaiak pedig egyértelműen a gyors lerohanásokra próbálták helyezni a nyomatékot, viszont a Roma szépen visszahúzódott, így sokra nem mentek ezzel a taktikával.

Egy óra játékot követően Maicon kétszer is belealudt a meccsbe, helyzetbe hozva ezzel a hazaiak támadó szekcióját. Ezt leszámítva túl nagy kockázatot nem vállaltak a házigazdák. Iturbe harcossága eredményezett egy frappáns római támadást, de Totti elbaltázta az utolsó passzt. Az eredmény nem változott.

Torosidis - Maicont, míg Florenzi - Tottit váltotta a 66. percben. A brazil védő az utolsó tíz percben rendre elvesztette a párharcait Gabriel Silva ellenében. Illetve a vasárnapi derbit is szem előtt kellett tartani. Na de hol van Destro?

Az utolsó negyedórára megpróbáltak újra ritmust váltani a csapatok. Picivel élénkebb lett az AS Roma támadójátéka, ebből adódóan több kontralehetősége maradt a házigazdáknak. Igazi veszély, gólhelyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. Majd jött Iturbe, aki kiváló testcsellel etette meg emberét, lövése védésre kényszerítette Karnezist. Ezt újabb Roma ziccer követett, most Pjanic helyezett labdáját védte a görög hálóőr. Kisebb tűzijáték alakult ki a hazai tizenhatoson belül, de a gól elmaradt.

Ljajic kapott egyet Pasqualtól, hordágyon hagyta el a pályát a házi gólkirály. Helyére Emanuelson állt be! Szegény Destro. Az utolsó percekre valamivel védekezőbbre rendezte sorait Garcia, amit megint csak nem értek. Ráadásul újdonsült cseréje gyakorlatilag letarolta Konét. Hogy a tizenegyes miért maradt el, nagyon jó kérdés. Az eredmény így továbbra is 0-1 maradt. A szűken megadható gól, illetve az elmaradt büntető nyilván sok sajtóorgánumot tölt majd meg mondanivalóval. Jogosan. Emiatt meglehetősen feszült lett a mérkőzés utolsó pár pillanata.

Az öt perces ráadásra maradt még két vendég helyzet, egyiket Emanuelson puskázta el, a másikat Florenzi hagyta ki. Mindketten eldönthették volna a mérkőzést, de nem tették. A végeredmény 0-1 maradt. Nálam a legjobb Astori volt, nem csak a gólja miatt, hanem a védőmunkája végre a "cagliaris" éveket idézte. Illetve Florenzi szállt be kiválóan csereként.

Viszont a gépezet nagyon döcögős, hogy mi lehet ennek az oka nehéz lenne megfejteni. Van benne Garcia, téli szünet, jó olasz csapatok, ilyesmi... Este Derby d'Italia, hátha meglepetést okoz Mancini.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik