Veronai tragédia két felvonásban

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2016.01.06. 19:01
Címkék
Egy tartalékos Roma 3-3-as döntetlent játszott Veronában a Chievo ellen. A mérkőzés legmeghatározóbb motívuma a rengeteg római hiányzó volt...

Egy tartalékos Roma 3-3-as döntetlent játszott Veronában a Chievo ellen.

A mérkőzés legmeghatározóbb motívuma a rengeteg római hiányzó volt, Nainggolan, Pjanic, De Rossi, Dzeko, Totti... A sok hiányzó eredménye egy vadonatúj Roma lett, amiben helyett kapott az elképesztő Sadiq és meg kell mondani, hogy rajta igazán semmi sem múlott. Így álltak fel a csapatok:

CHIEVO VERONA (4-3-1-2): Bizzarri; Frey, Gamberini (35' Dainelli), Cesar, Cacciatore; Castro, Radovanovic, Hetemaj; Birsa (81' Pepe); Meggiorini (18' Inglese), Paloschi.

ROMA (4-3-3):Szczesny; Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne; Florenzi (90' Tumminello), Vainqueur, Iago Falque; Salah (70' Di Livio), Sadiq (80' Gyömber), Gervinho

A Chievo jól kezdte a meccset, de a Roma szinte az első lehetőségből gólt szerzett, a 7-ik percben Gervinho betört az ellenfél tizenhatosába, a lövése egy keresztlabda lett, amit a becsúszó Sadiq betolt a kapuba. Tehát Sadiq a Genoa után megint eredményes volt, 2 gól 2 meccsen, mondom, rajta semmi sem múlott.

A Roma nem tudott élni a pozitív helyzettel és a Chievo megpróbált válaszolni, de nem volt szerencséjük, Castro és Frey helyzetei kimaradtak, ráadásul Meggiorini is lesérült.

Az első félidő vége felé úgy tűnt, hogy a Roma picit magára talált, először Maicon dolgoztatta meg Bizzarri kapust, aztán az ifjú Sadiq kihagyta a meccs helyzetét, amikor a védője Gamberini lesérült (második kényszerű csere a Chievonál) és a fiatal nigériai zavartalanul lőhetett kapura, de a lövése sajnos csak az oldalhálót találta el.

Aztán a 37-ik percben Cesar gondolt egy nagyot és odapasszolta a labdát Florenzinek, aki nem kérette magát és simán berúgta a Roma második gólját. Ez volt Florenzi 150-ik meccse a Rómával és ez volt a Roma 4000-ik gólja a Serie A-ban. Ugye milyen szépnek tűnt minden? Túl szépnek.

Még az első félidőnek se volt vége, a Chievo azonnal elrontotta a Roma ünnepét. Szczesny lemaradt Inglese beadásáról, a labda eljutott Paloschihoz, aki megelőzte Rüdigert és megszerezte a Chievo szépítő találatát.

A második félidő elején a Roma kezdett jobban, először Salah lövése ment mellé, utána Sadiq fejese nem találta el a kaput, végül pedig megint az egyiptomi hibázott el egy óriási ziccert, amikor Florenzi megpattanó lövése után, a leshatáron, a tizenhatos kellős közepén nem tudott jól kapura fordulni és fölé lőtte a labdát.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél megbüntette a Rómát, az 58-ik percben egy szögletből, a csereként beállt Dainelli megszerezte a Chievo egyenlítő találatát. A Romának mindent elölről kellett kezdenie, de most már a tartalékos csapaton látszottak a fáradtság nyomai, ráadásul Salah lesérült és a helyére a 19 éves Lorenzo Di Livio érkezett, a legendás "Soldatino" Di Livio fia, ez volt az ifjú Di Livio bemutatkozása a Serie A-ban.

A 73-ik percben úgy tűnt, hogy a Roma egyéniségei megoldhatják a meccset, Vainquer passza megtalálta a szabadon lévő Iago Falquét, aki a 16-os elől, egy szép lövéssel kilőtte az alsó sarkot és a Roma megint vezetett.

De ez a meccs nem a Roma meccse volt, a veronaiak szabadrúgáshoz jutottak a Roma tizenhatosa előtt, miután Inglese ügyesen összeesett a naiv Manolas ölelésében. A frissen becserélt Simone Pepe átlőtte a Roma sorfalát, a lövése megpattant a kapufán és elsőre úgy tűnt, hogy Szczesnyinek sikerült védenie, kivétel nélkül mindenki azt hitte, hogy nem történt semmi, de a gólvonal technológia megmutatta, hogy bent volt a labda és a Chievo megint egyenlített.

Az utolsó percekben a Roma már semmi érdemlegeset nem tudott produkálni, még arra maradt idő, hogy a fiatal Tumminello is bemutatkozhasson a Serie A-ban pár perc erejéig, majd lefújták a meccset és maradt a döntetlen.

Minden emberek alkotta szerveződés történetében vannak konstans, állandóan visszatérő motívumok, amik sosem változnak, akkor se ha a szóban forgó szervezetet alkotó személyek már többször is kicserélődtek. Ilyen a Roma esetében a Rómához bármilyen formában kötődő játékosok szereplése a Roma ellen.

Apropó római és romanista, mosolyognom kellett, amikor a fiatal Lorenzo Di Livio beállásánál, a magyar riporter érdekességként megemlítette a jeles édesapát, Angelo Di Liviót, aki a Juventusszal gyakorlatilag minden megnyerhető trófeát megnyert és "akinek a fia mégis a Rómában játszik". Di Livio egy római és romanista, aki a visszavonulása után természetesen hazatért Rómába és hosszú évek óta szerepel szakértőként a különböző helyi romanista tévé- és rádióműsorokban. Ami azt illeti az egyik legnépszerűbb rádiós műsor társvezetője és ha a Rómáról van szó, néha annyira elvakult, hogy a Juve szurkolók egy csoportja még aláírásgyűjtést is szervezett, hogy vegyék el Di Livio csillagát a Juventus Stadiumban. Az lett volna a meglepő, ha a fiatal Di Livio bárhol máshol és nem a Rómában kezdett volna focizni.

De az est főhőse nem Di Livio lett, hanem egy másik római és romanista, a kiváló Simone Pepe. Pepe egy tündérpofa, felejthetetlen volt, amikor évekkel ezelőtt egyszer gólt szerzett a Juveban a Lazio ellen és a gólja után odaszólt a Lazio játékosainak: "Nesztek és forza Roma!"

Szóval amikor megláttam, hogy becserélik őt, engem egyből kirázott a hideg, elsőre csodálkoztam is, hogy a szabadrúgása nem akadt be egyből, de aztán a technológia sajnos segített a játékvezetőknek és természetesen kiderült, hogy bent volt a labda. Furcsa, hogy a legmodernebb technológia segített egy ilyen megmagyarázhatatlan, szinte természetfölötti jelenségnek, mint a romanisták átka a Roma ellen, de mind láttuk a jelenetet, nevetséges lenne, ha nem lenne sírnivaló.

Apropó sírás, a Roma megint eldobott mindent. Kétgólos előny, egy tisztességesen helytálló, de nem túl acélos ellenféllel szemben, akiknek ráadásul két játékosuk is lesérült. Sok hiányzónk volt, Salah sérülése se segített, de elnézve a mai mérkőzést, indokolatlannak tűnnek a vágyálmok, amiket evvel a csapattal kapcsolatban dédelgettünk.

Gondolom mindenkiben felmerül a kérdés, hogy most mi lesz Garcia mesterrel. Ki tudja? Ez a szezon már egyre kilátástalanabbnak tűnik, lassan örülhetünk egy európai szereplést érő helyezésnek is. De eddig sem rúgták ki a franciát, pedig a mutatott játék volt már a mainál rosszabb is. Lehet, hogy már megvan az utód, de csak a nyáron jön? De ha ez így van, megengedheti magának a Roma, hogy nyárig szenvedjen Garciával? Majd úgyis kiderül, addig is forza Roma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik