Valahogy nyertünk

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.09.13. 03:09
Tegnap a Roma idegenben tudott győzni 2-0-ra az újonc Frosinone ellen, Iago Falque és Iturbe góljaival. Nyertünk, de nem volt egy sétagalopp. Köztudott...

Tegnap a Roma idegenben tudott győzni 2-0-ra az újonc Frosinone ellen, Iago Falque és Iturbe góljaival.

Nyertünk, de nem volt egy sétagalopp.

Köztudott, hogy a Rómának nem szoktak használni a válogatott szünetek, nehezen szokta visszanyerni a szünet előtti játékát, nem is beszélve a válogatott meccseken lesérülő játékosokról. Most se volt másképp, Pjanic lesérült és a Roma a Frosinone ellen nem tudta megismételni azt a játékot, amivel a szünet előtt elverte a Juventust.

Kezdjük az elején, így álltak fel a csapatok:

Roma (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; Keita, De Rossi; Iago Falque (68' Salah), Totti (81' Iturbe), Gervinho; Dzeko (57' Nainggolan).

Frosinone (4-4-2): Leali; Rosi, Blanchard, Diakité, Pavlovic; Tonev, Chibsah, Gucher (20' Sammarco), Soddimo (88' Longo); D. Ciofani; Dionisi (77' Verde).

Láthatjuk, hogy Garcia mester megreformálta a Rómát, Rüdiger bemutatkozott a védelemben és a De Rossi-Keita alkotta középpálya előtt, Totti kezdett Dzeko mögött, a széleken Gervinhoval és Iago Falquéval.

A Frosinone erősen kezdte a meccset, a letámadásuk nem engedte kibontakozni a Roma játékát. Evvel együtt az első helyzet a 11-ik percben Dzeko előtt adódott, aki egy hajszálnyira lemaradt Iago Falque beadásáról.

Már a meccs elején látszott, hogy a Frosinone nem fogja majd olcsón adni a bőrét. A 20-ik percben a hazaiak elvesztették a kapitányukat, az osztrák Guchert, akit sérülés miatt le kellett cserélni. De ettől sem estek vissza, továbbra is erős ütemet diktáltak és a 28-ik percben Szczesny-nek nagyot kellett védenie, Tonev távoli lövésénél, majd a mi "néhai" Rosink veszélyeztette a lengyel portás kapuját egy keresztlövéssel.

A Roma meg elég nehézkesen játszott, csak ritkán tudott eljutni a Frosinone kapujáig. A középpályán érződött Pjanic és Nainggolan hiánya, elől Totti és Dzeko még nem értették egymást, Gervniho pedig a rosszabbik arcát mutatta. Szerencsére az első félidő legvégén, a 44-ik percben, Iago Falque megoldotta a helyzetet, amikor Digne bedobásánál senki sem tudott labdába érni, a spanyol megelőzte Soddimót és megszerezte az első gólját a Rómában.

Falque volt a legszemfülesebb Digne bedobásánál

A második félidőben a vezető gól sem hozta meg a Roma jó játékát, Garcia mester pedig eleinte nem változtatott, annak ellenére, hogy a romanisták rendre későn értek a labdára és elég ötlettelenül játszottak.

Aztán az 57-ik percben a francia mester csak rászánta magát a cserére, lehozta az egy ideje már "turbánban" játszó Dzekót (összefejelt egy ellenféllel) és beküldte Nainggolant. Totti előrelépett csatárnak és a csapat visszaállt a megszokott 4-3-3-ra, de ez sem használt a játéknak, valójában Dzeko kiválása több kárt okozott mint hasznot.

A 62-ik percben az egész stadion gólt kiáltott, amikor Ciofani eltalálta az oldalhálót és Garcia megpróbált javítani a támadó játékon, becserélte Salaht, a jól játszó Iago Falque helyére, közben némi meglepetésre végig a pályán hagyta az elég gyengén teljesítő Gervinhót.

A 74-ik percben Digne a tizenhatoson belül könyökkel ért egy beadásba, majd elterült, mint akit lelőttek. Örülhetünk, hogy Gervasoni bíró úr nem látta a "könyöklést", vagy talán úgy ítélte, hogy a francia az arcát védte a labdától, mert visszanézve a helyzetet, nem nagyon lehetett volna vitatkozni ha tizenegyest ad. A 76-ik percben a mi egykori Rosink úgy gondolta, hogy ő csak azért is csinál magának egy tizenegyest, rálépett Rüdiger lábára és látványosan eldobta magát a tizenhatosban, de ezúttal Gervasoni jól ítélte meg a helyzetet és egy sárgalappal jutalmazta a szélső alakítását.

Aztán a 81-ik percben Garcia mester kihasználta az utolsó cseréjét is és behozta Iturbét, az önmagához képest elég szürkén játszó Capitano helyére. Pár perccel később a Roma majdnem lezárta a meccset, amikor Florenzi gyönyörű lövése eltalálta a keresztlécet, majd Salah került közel a gólszerzéshez.

Végül a Frosinone bátor játéka csak megbosszulta magát, amikor a második félidő 48-ik percében Iturbe egy kontrából megszerezte a Roma második gólját és végleg eldöntötte a meccset. Végeredmény 0-2 és a Roma elhozta a 3 pontot.

Iturbe gólja mindent eldöntött

A Roma nyerni tudott egy harcias, kemény focit játszó Frosinone ellen, akik egyáltalán nem vallottak szégyent és kegyetlenül megnehezítették, a középszerűen játszó Roma dolgát. Holnaptól kezdve Stirpe elnök, Stellone edző és velük együtt sok "személyiséghasadásos" Frosinone szurkoló, megint zavartalanul szurkolhatnak a Rómának.

Térjünk ki a mieink teljesítményére, Szczesny nagyon jó kapus, nem tudom, hogy milyen "fegyelmi problémái" voltak Londonban, de őszintén remélem, hogy ezek a problémák súlyosak és megoldhatatlanok voltak, mert az alapján amit eddig mutatott Rómában, egy vétek lenne visszaengedni őt az Arsenalba!

Rüdiger jól mutatkozott be az első meccsén.

Iago Falque volt az egyik legjobb, először is adott egy "majdnem-gólpasszt" Dzekónak, az egész meccsen remekül játszott, ha kellett támadott, ha kellett védekezett és a góljával nagyjából megnyerte nekünk a meccset.

Florenzi is jól játszott, hibátlanul ellátta szélső védői feladatait és a keresztlécen végződött lövése egyenesen csodálatos volt. Iturbe is dicséretet érdemel, az argentin már fél lábbal Genovában volt, amikor Sabatini meggondolta magát az átigazolási piac utolsó napján. Azóta a Juve ellen kiállították róla Evrát, most pedig végleg eldöntötte a meccset a késői góljával. A végén még kiderül, hogy jó vétel volt!

Viszont Gervinho elég gyengén muzsikált, szerintem inkább őt kellett volna lehozni Iago Falque helyett. Totti és Dzeko se voltak jók, gyakran egymást kerülgették, de mégsem találták meg egymást, amikor a bosnyákot lecserélték Totti picit feljavult.

Nekik még gyakorolni kell az összjátékot.

Összességében elmondható, hogy a Roma nem játszott jól, sokat szenvedett a "kis" Frosinone ellen, Ezzel a Totti-Dzeko párossal pedig még lesz munkája bőven Garcia mesternek. De a lényeg a 3 pont megszerzése volt, ezek azok a meccsek, amiket ha törik, ha szakad, de valahogy be kell húzni és ha a csapatjáték nem is volt kifogástalan, legalább az egyéniségek megoldották a gondjainkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik