Tovább folytatjuk?

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.04.28. 15:04
Címkék
Ma este egy Udinese-Inter bajnokival megkezdődik az olasz bajnokság 33. fordulója. A tét nem kicsi az AS Roma számára, sassuoloi vendégjátéka...

Ma este egy Udinese-Inter bajnokival megkezdődik az olasz bajnokság 33. fordulója. A tét nem kicsi az AS Roma számára, sassuoloi vendégjátéka továbbra is a Bajnokok Ligája indulás, a selejtező nélküli főtáblás részvétel eléréséről szól. Sajnos többedmagammal már hetek óta igen pesszimista hangnemben tudunk csak ez ügyről fogalmazni, így a szerda esti mérkőzés beharangozója sem lesz egy fáklyás menet.

Túl sok örülni valónk nincs, az Inter elütött Milánóban, az Inter (!). A többi eredményt talán felesleges részletezni, hiszen tudjátok. Az elmúlt 15 bajnoki mérkőzésből mindössze 3 találkozót volt képes megnyerni Garcia csapata, emellett ugyan vereséget sem szenvedett túl sokat, mindössze kettőt, de a tíz döntetlen már siralmas, kiábrándító, lesújtó... tudjátok. Ilyen szájízzel várhatjuk a szerda esti összecsapást.

Valóban nehéz okosakat írni ilyenkor. Pont úgy, ahogy a játékosoknak sem megy már a sajtós kommunikáció. Hol Nainggolan, hol Pjanic, vagy éppen Garcia fújja ugyanazt a gyenge dumát. Több kell támadásban, jobban kell koncentrálni a befejezéseknél, a táblázat felső részében kell tartani a Romát, BL indulást érő helyen végzünk, bla-bla. Sajnos tele a padlás ezekkel az igen gyenge dumákkal. Ettől valóban több kell!

Elnök úr a szurkolók bizonyos csoportjaival küzd sok fronton, Garcia nem találja a helyes utat, sőt rajta kívül lassan mindenki hibás lesz. Persze személyi felelőssége a mai napig nem vetődött fel. Nyilván nem felejtette el azokat a dolgokat, amivel tavaly jól szerepeltünk, vagy azokat, amivel kezdtük a bajnokságot, de a problémákkal nem bír el. Komoly következményeket, radikális intézkedéseket várok a nyári időszakban. Ez a legkevésbé tartozik a Sassuolo elleni bajnoki elé, de nehéz nem ezeket a témákat feszegetni a jelenlegi helyzetben.

Erőltethetjük a végtelenségig ezeket a folyamatokat, de talán mindenkinek jobb lenne, ha most gyorsan véget érne ez a bajnokság. Nehezen tudom elképzelni azt, hogy ebből a hullámvölgyből ebben a szezonban képes lenne kikeveredni ez a csapat. Itt tényleg csak a komoly szankciók, és személyi felelősségre vonások segíthetnek. Én nem tudom innen megítélni, ki kell-e rúgni Garciat? Hogy az öltözőben kik azok a játékosok, akik a morált rombolják, akik károsak a csapategységre nézve. De mindenkit, aki egy kicsit is érintett ennek a közel öt hónapos mélyrepülésnek, felelősségre kell vonni. Az nem lehet, hogy egy csapat az egyik idényben végig versenyben van a bajnoki címért, sőt egy történelmi "zebra" szezon kellett ahhoz, hogy ne az olasz fővárosban ünnepeljenek. Majd a következő, idei kiírásban is kiváló rajtot vesz a tovább erősített gárda, majd télen történik valami, és képtelen győzni a társaság. Ennek valaki mondja meg az okát?

Ettől függetlenül, szerdán este, háromnegyed kilenctől Sassuolo – AS Roma. Tévés közvetítés nem lesz. 2014. december 6-án 2-2-s eredményre futotta az Olimpicóban. Talán még mindenki emlékszik De Sanctis és a védők vesszőfutására... Hátha elmaradnának ezek holnap este, és egy sima, meggyőző diadalt sikerülne aratni a srácoknak! Én ennek szorítok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik