Szerdán megkezdődik a BL, az ellenfél a Barca lesz...

Vágólapra másolva!
2015.09.14. 10:09
Címkék
Túl van kedvenc csapatunk három bajnoki fordulón, a begyűjtött hét ponttal elégedettek is lehetünk. A mutatott játék viszont még messze van...

Túl van kedvenc csapatunk három bajnoki fordulón, a begyűjtött hét ponttal elégedettek is lehetünk. A mutatott játék viszont még messze van a szemet gyönyörködtetőtől. De ne legyünk telhetetlenek, és a soron következő, idei első BL mérkőzésünket nyerjük meg ocsmány játékkal! Komolyra fordítva a szót, negyedik tétmérkőzésünkön, az olasz fővárosban látogat az FC Barcelona. Nem könnyű egy ilyen mérkőzésről beharangot írni, talán sejtitek, hogy miért.

Európa egyik legjobb, ha nem a legjobb csatárosa érkezik vendégségbe, ami már alapból is félelmetesen hangzik, de a formálódó római védelemre nézve talán még veszélyesebb. Ráadásul nem túl régen (2015. augusztus), a nyár utolsó időszakában egy felkészülési mérkőzés keserű emléke is borzolhatja a romanista kedélyeit. Bitang nehéz mérkőzés lesz, kár lenne tagadni.

Messzemenően nem szeretném részletezni félelmeimet, de pár dologra mindenképpen felhívnám a nagyérdemű figyelmét. Első és legnagyobb probléma az Pjanic sérülése, és az ebből fakadó középpályás problémák. Miként állítsa csatasorba fiait Garcia egy ilyen mérkőzésen? Aztán ott van a következő bajom, a Barcelona játéka túlságosan nem fekszik az AS Roma-nak. Bár nem tudom, van-e jelen pillanatban olyan labdarúgó csapat, akinek kapóra jön egy Barca elleni tétmeccs, de ettől még, a Farkasaink labdatartós, akaratráerőltetős focija pont nem az, amit játszani kellene a katalánok ellenében.

Hogy mit kellene pontosan játszani, nehéz megmondani, de meglehetősen frissen él az emlékezetemben a tavalyi, Bayern München elleni elrontott Garcia taktika. Egyszerűen még egyszer ebbe a hibába nem eshet a francia tréner. Konkrétan abba, hogy már pedig mi majd megmutatjuk ezeknek a gránátvörösöknek, hogy hogyan kell támadó focival demoralizálni az ellenfelet. Bizonyára mindenki emlékszik, mennyire fordítva sült ez a fegyver akkor. Maradjunk optimisták, és reménykedjük Garcia realitásában. Mást nem is nagyon tehetünk.

2015. augusztusban így kezdtünk

Véleményem szerint, valami olyasmire lenne szükség szerdán, mint amit Mourinho Intere alkalmazott a BL siker évében. Azaz a védelem és a középpálya között a lehető legkisebb távolságot fenntartva, rengeteg mozgással az összes lehetséges területet leszűkíteni a fürge katalánok előtt. Minden passzsávba legalább két lábbal odaérni, nem megrémülni a keményebb belépőktől és veszedelmes pontossággal alkalmazni a les csapdát. Milyen könnyű ezt leírni, nem igaz?

Pont emiatt bátran lehetne mindhárom védekezőbb felfogású középpályást egyszerre alkalmazni. (Keita-Ninja-DDR) A támadó hármas kárára egy irányítóbb szellemű középső embert bevetni. (erre ötletem sincs) és a két villám szélsőt pedig úgy alkalmazni, hogy elsődleges feladatuk a védekezés segítése, és csak egy labdaszerzést követően jöhet a villám, és hangsúlyozom, gyors kontra. De nem szeretném túlokoskodni a dolgot, inkább csak a saját elképzelésemet próbáltam megfogalmazni. Nyilván kifoghat a Barcelona is rosszabb napot, lehet számukra túlszáraz a pálya, vagy épp agyonlocsolt… nem tudom, ha apróságok fognak dönteni, akkor én már boldog leszek.

Ő pedig a vesztünk volt

Nem a szerdai mérkőzésen kell a továbbjutást kiharcolni. Még akkor is igaz ez, ha pont az ilyen összecsapásokon lehet azt a pici pluszt hozzátenni, amivel a csoport többi tagja előtt lehet végezni. Gondolok itt egy szoros döntetlenre, vagy akár egy, a többiekre nézve kisebb arányú vereségre. Mindenképpen óriási edzői feladat előtt áll újfent Garcia őrmester. Aztán kiderül gyorsan fejlődött-e a Rómában töltött időszak alatt, vagy sem.

A legfontosabb egy tisztes helytállás, aztán a maradék öt BL mérkőzésen csak kiharcoljuk a második helyet valahogy. Én innen mindenesetre sok sikert kívánok a fiúknak, és bízom benne, hogy némi szerencsével olyan eredményt érnek el, amivel boldoggá teszik majd a nagy romanista tábort, és letörik kicsit a spanyol foci vak szerelmeseinek álomvilágát. Kezdés szerdán 20.45-től, közvetítés pedig az M4 csatornán lesz látható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik