Sorsdöntő BL meccs

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.11.02. 17:11
Mindenki gyorsan elevenítse fel a legutóbbi BL meccsünket, hiszen ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, egyből jön a parádés 4-4 visszavágója. Szeretném...

Mindenki gyorsan elevenítse fel a legutóbbi BL meccsünket, hiszen ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, egyből jön a parádés 4-4 visszavágója. Szeretném azzal kezdeni, hogy hiába nem tökéletes a helyzet, eddig mindössze egy félidőnyi botlásunk volt ebben a csoportkörben, bár az a BATE elleni első 45 perc nagyon sokba kerülhet még (szó szerint). Most viszont még (nagyrészt) a saját kezünkben van a továbbjutásunk, nem kéne félvállról venni a szerdai meccset, erre számítani pedig felesleges, mert úgyse történik meg, Garcia szerint is csak a győzelem az elfogadható.Mindenki gyorsan elevenítse fel a legutóbbi BL meccsünket, hiszen ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, egyből jön a parádés 4-4 visszavágója. Szeretném azzal kezdeni, hogy hiába nem tökéletes a helyzet, eddig mindössze egy félidőnyi botlásunk volt ebben a csoportkörben, bár az a BATE elleni első 45 perc nagyon sokba kerülhet még (szó szerint). Most viszont még (nagyrészt) a saját kezünkben van a továbbjutásunk, nem kéne félvállról venni a szerdai meccset, erre számítani pedig felesleges, mert úgyse történik meg, Garcia szerint is csak a győzelem az elfogadható.

Yeah... we should.

A németországi meccs tanulsága az volt, hogy képesek vagyunk megverni a Leverkusen fiatal csapatát, viszont ehhez 90 percnyi koncentráció kell. Kérdés, hogy van-e ennyi a játékosokban ilyen komoly terhelés után/közben, hiszen vasárnap például már jön a Derby della Capitale is. Az ellenfelet láttuk már, a fiatal védelem megingatható, főleg, ha az Inter meccs előtt mutatott formájukat hozzák a csatáraink, persze tudjuk, hogy a mi védelmünk sem túl acélos, de az előző meccshez képest talán már jobban összeállt. A Bayer és a Roma is 3 meccset játszott, mióta találkozott a két csapat, az első kettőt megnyerték, majd mindketten kikaptak. Hozzá kell tenni, hogy mi is rúgtunk 5 gólt, az első két meccsen, de ők 10 szerzett találattal büszkélkedtek, mondjuk lényegesen gyengébb ellenfelek ellen.

Dani újra játszhat, reméljük folytatja a sérülése előtti formáját

Nálunk mindössze annyi a kérdés, hogy ki hogyan bírja. A jobb oldalon Maicon szinte biztosan nem fog már kezdeni kétszer 90 perc után, így kérdés, hogy Florenzi lép-e vissza,(vagy esetleg Torosi áh, bírtam Toro-t, de ez most rossz vicc volt), szóval Florenzi lesz a jobbhátvéd.Középen a Manolas-Rüdiger páros elég masszívnak tűnik (fizikálisan, persze), és meccsről-meccsre összeszokottabbak. Digne ereje számomra kellemes meglepetés, ránézésre olyan a srác mintha 3 éve náthás lenne, de még ha így is van, ez nem látszik meg a teljesítményén. A középpályán Nainggolan elnyűhetetlen, De Rossi visszatérhet (Rudi lenyilatkozta, hogy játszani fog), és vele együtt egy kis stabilitás is. Pjanic az összeszedett eltiltásával garantálta magának a 90 percet, hiszen nincs értelme pihentetni. Váratlan jó hír, hogy Keita már hétfőn teljes értékű edzésmunkát végzett a csapattal, így ő is elérhető lesz, talán csereként láthatjuk is. (Csak közben Garcia a felépülése ellenére nem nevezte a keretbe, még "nem áll készen"). A támadósorban maradnak a jól megszokott/bevált emberek, Gervinho, Dzeko, Iago, Salah mind elérhető, Iturbe-val nem tudom, hogy számol-e még valaki (mondjuk Garcia?), de a rend kedvéért ő is ott van, ahogy a középpályára Vainqueur is beugorhat.

Talán a Derby-n lesz ez inkább téma, de a nagy hiányzó: a Curva Sud.

Bizakodva várom a meccset, de nagyon féltem is a Roma-t, nincsen sok jó emlékünk a nemzetközi kupákból, főleg mostanában. Tudom, hogy képesek vagyunk a győzelemre, de nagyon nehéz lesz, ráadásul fontos a taktikai része, olasz csapatként pedig elvárató, hogy ebben jobbak legyünk az ellenfélnél. Ha Rudi kitalál valamit, legyen akár az csak annyi, hogy Dzeko-nak megmondja, hogy a kapu felé irányított labdáiba tegyen egy kis erőt is, az már döntő lehet egy ilyen kiélezett meccsen. Eddig a védelem volt a csapat leggyengébb része, de mostanában már jobban teljesített a Manolas-Rüdiger páros, ráadásul most megkapják maguk elé De Rossi-t is, ami mindenképpen bizakodásra ad okot. Természetesen nincsenek olyan hiú ábrándjaim, hogy kihúzhatjuk a meccset kapott gól nélkül, de ha megint sikerül kifárasztani a Leverkusen védelmét a gyors csatárainkkal, akkor könnyen hibára kényszeríthetjük őket. úgy pedig már nem lenne akkora nyomás a védelmen.

AS Roma - Bayer Leverkusen a Stadio Olimpico-ból, élőben a Sport2-n lesz látható, természetesen 20:45-től.

Két okból lesz nagyon érdekes ez a meccs: óriási a tét, gyakorlatilag közvetve, de a csoportból való továbbjutás, a másik pedig, hogy talán a beharangozón is látszik talán, hogy a hihetetlenül kétarcú (vagy 3?) első meccs után szinte lehetetlen kiszámítani, hogy mi fog történni. Sokkal jobban ment nekünk a játék amikor átadtuk a területet, és kontráztunk, de most mi vagyunk eredménykényszerben, tehát támadni fogunk valószínűleg. A vezetés birtokában viszont túl mélyen visszaléptünk, ezt a hibát semmiképpen nem szabad elkövetni még egyszer, de ugye ahhoz, hogy ez legyen a téma gólt kéne szerezni. Egy biztos: nagyszerű, izgalmas meccsnek nézünk elébe, aminek mindenképpen Roma sikerrel kéne zárulnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik