Roma - Sassuolo, háromszáz gól, egy pont

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.09.20. 18:09
Sikeresen vett szezonkezdet kellő közepén totyog az AS Roma. Soron következő ellenfél a szintén hét pontos Sassoulo volt, aki még nem szenvedett...

Sikeresen vett szezonkezdet kellő közepén totyog az AS Roma. Soron következő ellenfél a szintén hét pontos Sassoulo volt, aki még nem szenvedett vereséget az Olimpicoban, rövid első osztályú történetük alatt. Ráadásképp az ultrák sem vettek részt a délutáni sporteseményen. Így nagyjából 40.000 ember előtt került megrendezésre ez a négygólos bajnoki meccs.
Garcia mester valamelyest átformálta szerdai csapatát. Sajnos a lengyel óriás sérülése valószínűleg tovább tart a vártnál (4-6 hét), Castan állapotáról nem szólnak hírek, míg a középpályán Pjanic válogatott mérkőzésről hozott bibije gyorsan gyógyul, ezért vasárnap a bosnyák már az edző rendelkezésére állt. Szerepet kapott Iturbe és Totti kezdőként, ennek mindenképpen örültünk a kezdőrúgás előtt. Sőt, Serie A-s találatai számát 300-ra dagasztotta Grande Capitano!
Garcia mester valamelyest átformálta szerdai csapatát. Sajnos a lengyel óriás sérülése valószínűleg tovább tart a vártnál (4-6 hét), Castan állapotáról nem szólnak hírek, míg a középpályán Pjanic válogatott mérkőzésről hozott bibije gyorsan gyógyul, ezért vasárnap a bosnyák már az edző rendelkezésére állt. Szerepet kapott Iturbe és Totti kezdőként, ennek mindenképpen örültünk a kezdőrúgás előtt. Sőt, Serie A-s találatai számát 300-ra dagasztotta Grande Capitano!

Roma, 4-3-3, De Sanctis – Maicon, Rüdiger, Manolas, Torosidis – Nainggolan, Pjanic, DDR – Iturbe, Totti, Salah.

Sassoulo, 4-3-3, Consigli – Peluso, Acerbi, Gazzola, Cannavaro – Magnanelli, Missiroli, Duncan- Politano, Floro Flores, Defrel.

Így kezdtek hát a csapatok a negyedik bajnoki forduló vasárnap délutáni mérkőzésén. Az Inter már az ebédnél megnyerte negyedik bajnokiját, így továbbra is százszázalékos a milánói kék-fekete társaság. Egyre komolyabban kell venni Mancini csapatát a bajnoki címért folytatott harcban. De felejtsük el gyorsan az Intert, és foglalkozzunk a saját házunk tájával.

A mérkőzés római szempontból jól kezdődött, az első negyedórában főleg a fővárosiak birtokolták a labdát. Rendre alakított ki veszélyes támadásokat a csapat, de konkrét gólhelyzet nem alakult ki. Negyedóra után a vendégek egyre nagyobb biztonsággal tartották meg a labdát, így pár támadásra az erejükből szintén futotta. Jó iram volt az első negyedórában, melynek a vége két Sassoulo szöglettel zárult.

Az első játékrész második fele már Sassuolo letámadást hozott, amit először pontatlan római passzok követtek, majd jött a borítékolható gól is. Defrel egy kiváló akció végén lőtt De Sanctis bal lába mellé. 0-1. Ezt követően jöttek azért az éledő Roma támadások, de a pontosság továbbra is hiányzott. Végül jött egy Consigli hiba, amit Totti, bár vélhetően lesen tartózkodva értékesített. Megszerezve ezzel 300 bajnoki gólját! 1-1.

Az első háromnegyedóra Totti góljának vagy még inkább Consigli hibájának köszönhetően római helyzetekkel ért véget. A mérkőzés felpezsdült, jöttek egymás után a hazai helyzetek. Talán Salah előtt adódtak a legnagyobb lehetőségek, de a sivatagi ember rendre kihagyta ziccereit. Sajnos ez gyorsan megbosszulta magát, mivel a Sassuolo olyan gyors kontrát vezetett, aminek Politano gólja lett a vége. 1-2. Kár érte.

A második nekifutásra a srácok sokkal nagyobb elánnal érkeztek, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Salah a sok kihagyott helyzet után egy szögletet követően, óriási átlövés góllal egalizált! 2-2. Ezt követően Garcia cserélt, a fene tudja miért, de Falque érkezett Iturbe helyett. Ennek jelentősége talán csak azért lehet, mert a dél-amerikai csatár duzzogásában nem ült a kispadra, hanem bement az öltözőbe. Remélhetőleg nem lesz komolyabb sértődés.

Egy óra játék után Maicon agyatlan műesése ért egy sárgát, de más említésre méltó nem történt. Valamivel határozottabb Rómát láthattunk az utolsó periódusba érve. Di Francesco neki kezdett cseréinek bevetésére. Duncan -> Biondini. Hazai oldalon, második csereként Florenzi érkezett Maicon helyére. A szerdai, 55 méteres gól szerzőjét hatalmas ováció fogadta az Olimpiai Stadionban.

A találkozó utolsó 20-25 percére a vendégek teljesen feladták a labdatartást és a támadások vezetését, átengedve teljesen a területet a hazaiaknak. 72 perc játékot követően Dzeko váltotta Tottit, aki beállásával tovább fokozta a rohamok erejét az AS Roma. A harmadik egymás elleni, Rómában megvívott bajnokinak is pontosztozkodás lett a vége. Lassan tényleg lehet mumusnak tekinteni a Sassuolo csapatát a fővárosban.

A mérkőzésen összességében egy rövidebb időszak volt, amikor a vendégek érvényesíteni tudták akaratukat, ekkor szerezték első góljukat is. Ezt leszámítva a Róma játszhatta saját játékát. Volt bőven lehetőség, amiből talán egyet még illet volna értékesíteni. Azt már le sem akartam írni, hogy a végén valószínűleg bent maradt egy tizenegyes Rüdiger ellenében.

A játékosok teljesítménye összességében elfogadható. Talán Maicon volt, aki lefelé lógott ki, de ő is megoldja rutinból feladatát. Falque és Ninja magához képest volt gyengébb. Totti ha ilyen kevés lehetőséget fog kapni, nehezebben fogja felvenni a mérkőzések ritmusát. Ettől még szüksége van rá a csapatnak.

Szerdán Sampdoria idegenben...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik