Roma-Sassuolo elé

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 11:09
A Barcelona elleni BL meccs után, kedvenc csapatunk vasárnap háromkor, a hagyományos olasz fociidőpontban, a Sassuolót fogadja az Olimpicóban, a...

A Barcelona elleni BL meccs után, kedvenc csapatunk vasárnap háromkor, a hagyományos olasz fociidőpontban, a Sassuolót fogadja az Olimpicóban, a Serie A negyedik fordulójában.

Garcia és Di Francesco, a francia mester megint összemérheti a tudását a régi ismerősünkkel

Most fog kiderülni, hogy mik is vagyunk valójában! Szép dolog, amikor hétközben elmegyünk BL-ezni és megmutatjuk a szép új csapatunkat Európában. Eljönnek Messiék, mindenhol közvetítik a meccset és a tévészakértők hirtelen megpróbálnak okosakat mondani, a számukra korábban szinte teljesen ismeretlen játékosainkról (tisztelet a kivételnek). Tottit a kispadon is többet mutatják mint az összes többi játékosunkat együtt, közben azon lehet izgulni, hogy milyen a Barca új meze és mikor lehet majd kapni a boltokban (elég ronda és valamikor októberben).

Az is szép, de a Sassuolo az más, ez most vérre megy, ennek komoly tétje van! Hogy is állunk most? Ott a bajnoki tabella, meg lehet nézni, a Verona elleni bizonytalan kezdés és a Juventus legyőzése után, sikerült győzni idegenben a Frosinone ellen is. Most ott vigyorgunk hét ponttal, sokadmagunkkal a mezőny sűrűjében, a kilencpontos Inter mögött és jön a Sassuolo.

Folytatódik a törésteszt! A sűrű naptár kellős közepén, egy látszólag nem túl inspiráló ellenfél ellen, vajon milyen játékkal fognak előrukkolni a mieink? Újra láthatjuk azt az éhes, mindenre elszánt csapatot, amelyik megverte a Juvét és megállította Messiéket? Vagy megint "belassulunk" és azon fogunk izgulni a hosszabbításban is, hogy nehogy a Sassuolo találjon egy gólt?

Már hozzáállásról beszélek, de még azt sem tudjuk, hogy ki fog játszani. Két nagy sérültünk is van Szczesny és Pjanic személyében. A lengyel szerdán nézeteltérésbe keveredett Suarezzel és a gyűrűsujja bánta, a kezdeti optimizmus után (hurrá nincs eltörve), most azt mondják, hogy 4-6 hétig fog tartani a gyógyulás. Tehát egy darabig De Sanctis fogja védeni a kapunkat (csak nehogy neki is baja legyen, mert akkor már csak Lobont maradt és onnantól kezdve minden románok istene irgalmazzon nekünk). Pjanic viszont állítólag meglepően gyorsan gyógyul a válogatottal összeszedett izomsérülésből, egyesek szerint már ott lesz a kispadon, sőt, az is lehet, hogy játszani fog. Én azt mondom, hogy csak óvatosan, az végképp nem hiányzik, hogy rásérüljön.

Mutasd, hol fáj?

A sérülteken kívül, Garciának el kell döntenie, hogy a sűrű naptár miatt kiket fog pihentetni és kiknek fog bizalmat szavazni. Az első nagy kérdés, hogy Dzeko, vagy nem Dzeko? A bosnyák rövid idő alatt a támadósor és az egész csapatjáték meghatározó embere lett, de a meccsek sűrűsödnek. Ez érinti Tottit is, aki pihizett a Barca ellen és elméletileg harcra kész, tehát játszhat Dzeko helyett, de a Frosinone elleni szürke teljesítmény ellenére, az is lehet, hogy újra láthatjuk együtt a bosnyákot a Capitanóval.

Sokan várják Iturbe játékát is, aki jól állt be a Juve és a Frosinone ellen, látva mennyit dolgozott Falque és Salah szerdán, könnyen elképzelhető, hogy az argentin fog kezdeni. Gervinho is bevethető, de figyelembe véve a viszonylag gyenge formáját az elmúlt meccseken, nem tudom, hogy mennyire örülnék az elefántcsontparti kezdésének.

Iturbét sokan a kezdőbe jósolják

A csatársorban tapasztalható viszonylagos bőséggel szemben, a középpályán már nem ilyen pozitív a helyzet, eddig Pjanic sérülése miatt Keita, De Rossi és Nainggolan kimozdíthatatlanok voltak a kezdőből, figyelembe véve, hogy a mali 35 éves és már De Rossi se egy tini, felmerül a kérdés, hogy mennyi ideig fogják bírni a meccseket háromnaponta. Kik játszhatnak helyettük? Itt a jövő nagy török ígérete, a tehetséges Ucan, akit sokan a kezdőbe jósolnak, annak ellenére, hogy ezt az időpontot választotta, hogy összeszedjen egy remek kis influenzát, tehát a formája erősen kérdéses. Pjanic varázslatos gyógyulása feltétlenül pozitív hír és ne feledkezünk meg a keletről jött franciáról, a Rómában egyenlőre még teljesen ismeretlennek számító Vainqueurről sem.

Hátul a védelem is sok kérdést vet fel, Castan a Barca ellen még a kispadon se volt ott, Rüdiger és Manolas viszont végig játszottak az elmúlt két meccsen, még ott van Gyömbér Norbi is, akiről nem lehet tudni, hogy Garcia mennyire számol vele, de talán most majd kiderül.

Hátul középen nincs sok alternatíva, valószínűleg újra Rüdiger és Manolas fognak játszani

A védelem szélén is ismerjük a lehetőségeinket, most Maicon éppen jól van és Torosidis is bevethető, lehet, hogy most kéne pihentetni Digne-t és Florenzit? Balra még ott van Emerson Palmieri is, akivel nagyjából ugyanaz a helyzet mint Gyömbérrel, köszöni jól van, határtalanul lelkes és tettre kész, de Garciának kell eldönteni, hogy mennyire jó a Sassuolo ellen.

Tehát most sem egyszerű megtippelni a kezdőt, mindenesetre azért idemásolok egy "jóslatot", az olasz médiában keringő, több tucat lehetőség közül, most simán a Gazzetta dello Sportból:

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne; Ucan, De Rossi, Nainggolan; Iturbe, Totti, Gervinho.

A Sassuolo elméletileg egy "kis csapat", ahol még mindig arról beszélnek, hogy a bennmaradás a legfontosabb cél, de senki se tévessze őket össze még véletlenül se például a Frosinonéval. A Sassuolo eddig veretlen, a második fordulóban még a tabella élén állt, és ugyanannyi pontjuk van mint nekünk, konkrétan hét. Elverték a Bolognát és a Napolit (!!!), az utolsó hétvégen pedig döntetlent játszottak az Atalantával. Eddig mindössze annyi különbség van köztük és a Roma között, hogy egy góllal többet kaptak és hogy miközben szerdán a Roma még a katalán MSN-el játszadozott, a Sassuolo már egy hete a hétvégi meccsre készülődik.

A Napolit is elverték

Sokan azt hitték, hogy a fekete-zöld csapat nehezen tudja majd feldolgozni Zaza távozását, az eddigi meccsek alapján erről szó sincs. Elég volt két jól irányzott igazolás, Duncan és Defrel, hogy a Sassuolo tovább javítson, a már tavaly is meglehetősen szilárd csapatán. Di Francesco mester a Roma ellen nem számolhat majd Vrsaljkoval (kiállítás), a volt romanista Anteivel (keresztszalag) és valószínűleg Berardival (sérülés), illetve Longhival (külön edzett) sem.

De a Sassuolót a viszonylag sok hiányzó ellenére sem lehet leírni, a támadójátékuk gyors és precíz, hiába ment el Zaza és hiába sérült Berardi. Floro Flores és Sansone nagyon is jól érzik magukat, formában vannak és ott lesznek a már említett Defrel mögött. Fentiek alapján itt egy jóslat a Sassuolo kezdőjére is:

SASSUOLO (4-3-3): Consigli; Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Missiroli, Magnanelli, Duncan; Floro Flores, Defrel, Sansone.

Floro Flores már három gólnál tart

Hiába beszélnek a Sassuolonál a bennmaradásról, az eddig látottak alapján ez a csapat komolyabb eredményekre is aspirálhat és az is tény, hogy a Roma eddig otthon még sosem tudta legyőzni a Sassuolót. Itt lenne az ideje ezen változtatni!

Papíron természetesen a Roma az esélyes, ez megint a "kötelező győzelem" kategória lenne, már ha a Rómának komolyabb céljai vannak a bajnokságban, mint például az európai kupaszereplést érő helyek. A fogadóirodák is így gondolják, a Roma toronymagas esélyes, az egyik irodánál ezek az oddszok: 1: 1,44; X: 5; 2: 8,5. Ez annyira egyértelmű, hogy a meccset már le se kéne játszani, a jelek szerint így gondolták a tévék is, mert a meccset Magyarországon sajnos élőben nem fogja közvetíteni senki, viszont a Digi Sport 2 le fogja adni felvételről vasárnap 18:55-től, gondolom ez is jobb mint a semmi.

Tehát Vasárnap délután háromkor Roma-Sassuolo, addig is kedvcsinálónak itt az utolsó meccsünk Zampa papa kommentjével és forza Roma mindenkinek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik