Rangadó Milánóban

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.10.30. 12:10
Szombat este a Roma listavezetőként látogat el Milánóba, az Inter otthonába. Inter-Roma, Mancinivel a kispadon (legalábbis a lelátón, mert kiállították)...

Szombat este a Roma listavezetőként látogat el Milánóba, az Inter otthonába.

Inter-Roma, Mancinivel a kispadon (legalábbis a lelátón, mert kiállították), micsoda deja vu! Visszatérnek a kétezres évek, amikor az önfenntartó gazdálkodással vitézkedő Roma és a több száz millió euróval operáló Inter küzdöttek a bajnoki címért. Régi szép idők? Nem mondanám.

Egy érdekes párviadal lesz, egyrészt ott a mi Rómánk, a bajnokság legerősebb csatársorával és legjobb gólarányával (holtversenyben a Napolival), másrészt ott az Inter a bajnokság legjobb védelmével. Az olaszoknál mindig azt mondják, hogy nem az nyer, aki a legtöbb gólt rúgja, hanem az, aki a legkevesebb gólt kapja. Ha ebből indulunk ki, akkor el vagyunk veszve!

Szerencsére nem kell ebből kiindulni, inkább induljunk ki abból, hogy ha sikerülne megverni őket, akkor picit elléphetnénk tőlük a tabellán. Eddig oké, de tavaly a Roma volt az egyetlen olasz klub, amelyik egy pontot sem tudott szerezni a San Siróban, mindenki pontot, pontokat rabolt Milánóban, kivéve a Rómát, mi csak kikaptunk. Nem hangzik túl jól!

Nem tegnap volt

De azért ne ijedjünk meg, ez a Roma már nem a tavalyi csapat és sok minden szól a Roma mellett. Egy bizonytalan kezdés után, most Garcia csapata látszólag elkapta a fonalat és kezd kialakulni egy hatékony játékrendszer. Sok góllal, amiket nem egyetlen gólzsák lő, hanem az egész csapat szerez. A két villámgyors szárny, Salah és Gervinho, túl azon, hogy életveszélyesek kontrából, folyamatosan visszazárnak védekezni, ezzel lehetővé teszik, hogy a szélső védők, Digne és Florenzi (vagy szerdán Maicon), kevesebb kockázattal tudnak hatékonyan segíteni a támadásokban. A középpályán Pjanic, Nainggolan és De Rossi egyre jobban játszanak.

Elöl Dzeko egészen másként játszik, mint korábban Angliában, vagy Németországban, már nemcsak az ellenfél tizenhatosában várja a labdákat, hanem jóval hátrébb helyezkedik el, részben az ő játéka teszi lehetővé, hogy a felfutó középpályások és szélsők bekapcsolódjanak a támadásokba. Dzeko egyébként tegnap adott egy interjút, amiben többek között a kevés szerzett góljáról is kérdezték, ő azt mondta, ez lényegtelen, boldogan aláírná, hogy a Roma úgy nyerje meg a bajnokságot, hogy ő csak 1 gólt szerzett.

Jovetic, vele vigyázni kell majd.

Az egyetlen bizonytalan pont a védekezés, sehogy sem tudunk lehozni egy meccset kapott gól nélkül. De valamit valamiért, ez a csapat a támadójátékra van kihegyezve és ha minden meccsen rúgnánk legalább 2-3 gólt, senkit sem érdekelne ha kapnánk is egyet. Meg azért azt se felejtsük el, hogy a különböző sérülések miatt, a kiváló Manolasnak még mindig nincs fix párja a védelem közepén. Ha meglesznek a fix szereplők, talán lassan majd a védekező fázis is stabilizálódni fog.

A védekezéssel el is jutottunk az Inter legjobb tulajdonságához. A fekete-kék milánóiak összesen 7 gólt kaptak 10 meccsen, ami elsőre talán nem tűnik túl impozánsnak, de ne feledjük, hogy ebből a 7 gólból 4-et egyetlen meccsen, a Fiorentinától kaptak és ennek a zakónak az ellenére is az övék a Serie A legjobb védelme. Mancini megint egy nagyon konkrét csapatot hozott létre és szemben a Rómával, egyértelműen a védekező fázisra helyezik a hangsúlyt, a támadó játék rovására, ennek köszönhető, hogy alig 10 szerzett góllal is ott vannak a bajnokság élmezőnyében. Egy klasszikus "Mancini-csapat".

Icardi, vele is.

Elég megnézni Icardi viszonylag kevés gólját, nem az argentin felejtett el focizni, az ékek az Interben nagyon kevés használható labdát kapnak. Elméletileg az Inter a lehető legrosszabb ellenfél a Roma számára, Garcia csapata nehezen szokott boldogulni az olyan csapatok ellen, amik jól tudnak összezárni és megzavarni az ellenfelek játékát. De azt se felejtsük el, hogy ha az interisták el fognak rontani egy letámadást, akkor a Roma büntetni fog. Talán a Fiorentina 4-1-es győzelmének a példájából kéne kiindulni, amikor a toszkánok agresszíven lerohanták a milánóiakat.

Az Inter mesésen kezdte a szezont, a médiában akadt néhány "futóbolond", aki már kikiáltotta őket az új Juvenak. Mancini viszont mindig szerényen és visszafogottan nyilatkozott a csapata esélyeiről, nyilvánosan azt tűzte ki célul, hogy a lehető legtovább ott legyenek a bajnokság élmezőnyében. Közben a gyakorlatban úgy próbált stabilitást adni a csapatnak, hogy nem variálta a kezdőt, igazából akkor változtatott, amikor kisárgult valaki.

Mi lesz Dani? Játszol?

Most is valami ilyesmi lesz, mivel Melót kiállították a Bologna ellen, valószínűleg Murillo lesz Miranda párja a védelemben Medel helyett, aki fel fog lépni a középpályára. Jobbra valószínűleg Santon fog kezdeni. Balra vagy a gyors Telles, de talán valószínűbb, hogy Juan Jesus fog játszani.

A középpálya izgalmasabb, Medel játéka biztosnak tűnik, de Kondogbia eddig gyengén szerepelt és lehet, hogy Guarin fog helyette kezdeni. A harmadik helyre többnyire Brozovicet jósolják.

Elől Icardinak kéne kezdeni, kiegészítve Joveticcsel és Perisiccsel. Az alternatíva Ljajic lehet, aki nagyon jól játszott a Bologna ellen a második félidőben, ebben az esetben 4-2-3-1-el állnának fel és Guarin, vagy Brozovic kiszorulna a kispadra, de ez szerintem elég valószínűtlen.

Itt egy tipp az Inter kezdőjére: (4-3-3) Handanovic; Santon, Miranda, Murillo, Juan Jesus; Guarin, Medel, Brozovic; Jovetic, Icardi, Perisic.

Ő játszani fog. Elől, hátul, középen, a szélen, de ott lesz!

A Rómánál mindenki azt jósolja, hogy Garcia mester nem fog változtatni a csapaton. Egyetlen kérdés merül fel, hogy De Rossi tud-e játszani. Ha esetleg nem tudná vállalni a játékot, akkor valószínűleg Florenzi fel fog lépni a középpályára és Maicon fog kezdeni a jobb szélen, vagy esetleg Torosidis. Ha tudja vállalni a játékot, akkor ez lesz a kezdő:

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Gervinho, Dzeko, Salah.

Nincs sok hozzáfűznivaló, a két csapat papíron egyforma esélyekkel indul, legalábbis a semleges szakértők és a fogadóirodák szerint. Megmondom őszintén, hogy én most kimondottan optimista vagyok, ez a Roma mintha most sínen lenne, szerintem több alternatívát tud felmutatni az Interhez képest. De majd meglátjuk, hogy mit tudnak kezdeni a milánóiak Gervinhoval, Pjaniccsal, Salahval, Dzekoval... Nem irigylem az Inter védőit, nem fognak unatkozni!

Ők is ott lesznek!!!

Jó hír, hogy a Digi Sport 1 20:25-től élőben fogja közvetíteni a meccset.

Garcia mester úgy fogalmazott, hogy nem fogjuk megvédeni az első helyünket, hanem meg fogjuk támadni a 3 pontot. Szerintem ez a lehető legjobb hozzáállás! Forza Roma sempre!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik