Mint a teniszben

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.11.25. 10:11
Egy meglepően engedékeny Roma tegnap kikapott 6-1-re a Barcelonától. Ez volt az a meccs, amit már a sorsolás napján leírtunk, ha nem is teljesen...

Egy meglepően engedékeny Roma tegnap kikapott 6-1-re a Barcelonától.Egy meglepően engedékeny Roma tegnap kikapott 6-1-re a Barcelonától.

Ez volt az a meccs, amit már a sorsolás napján leírtunk, ha nem is teljesen, de azért majdnem és tényleg, nem sok keresnivalónk volt a század eleji modern foci Mekkájában.

A gondok akkor elkezdődtek, amikor lassan kiderült, hogy egy csomó játékosunk nem fog tudni játszani, Salah, Gervinho, Totti, De Rossi... Még az is újsághír volt, hogy Iturbe vállalni tudta a kispadot!

Aztán a meccs előtt megjött a hír, hogy az aszpirinek és a traktorgyár döntetlent játszottak, tehát mindegy, hogy mit csinálunk, még mindig másodikak leszünk. Ez az amúgy roppant kellemes hír, minden maradék terhet levett a Roma válláról. Evidens, hogy mi lehetett a jelszó az öltözőben: senki se sérüljön le, vagy valami ilyesmi.

A Roma egy öngyilkos taktikai felállást választott a Barcelona ellen, magasan próbálta lesre állítani az MSN triót, azzal az eredménnyel, hogy minden Barca támadásból, ami nem volt les, gólhelyzet lett. Ráadásul a játékosaink szinte semmilyen erőfeszítést nem mutattak, nyomokban sem láthattuk a Rómában, ugyanez ellen a Barca ellen foggal körömmel küzdő, csúszó-mászó csapatot, ahol mindenki a végsőkig odatette magát. Itt az volt, hogy nézd már milyen ügyes ez a Neymar, meg hogy fut ez a Dani Alves...

Itt be is fejezhetnénk az értékelést, egy szép kövér kollektív elégtelent be lehetne írni az egész brigádnak, Garcia mestertől kezdve, a játékosokon át, le egészen a csapatbusz sofőrjéig, aki odavitte ezeket a szerencsétleneket a mészárlásra. Az egy kivétel a derék Szczesny volt, aki ha már úgy is ott volt a kapuban, azért megfogott mindent, amit lehetett, de amikor egy méterről szabadon gurítják a kapuba a labdát, akkor tőle sem várhatunk csodákat. Talán szegény Iturbe is próbálkozgatott a második félidőben, de nem sok eredménnyel.

De ha már itt vagyok, beszéljünk egy kicsit a meccsről, a Barca egyből beszorította a Rómát és 1-2 percenként jöttek a gólhelyzetek. Aztán a 12. percben egy szöglet után, Nainggolan beadásából, Dzeko megszerezhette volna a vezetést a Rómának, de egy hatalmas ziccerből fölé fejelt. Jegyezzük meg ezt a helyzetet, mert nem sok ilyen volt.

A romanista védelem gátjának a romjai a 14. percben omlottak össze, amikor a "rokonszenves" Suarez megszerezte az első gólt, a nem kevésbé "rokonszenves" Alves beadásából. A 17. percben már jött is a második gól, ezúttal egy gyors akció végén Messi büntetett.

Egymás után jöttek a Barca helyzetek, a félidő vége felé párszor a Roma is helyzetbe került, de Falque próbálkozását Ter Stegen védte, Nainggolan meg mellé lőtt. Aztán a 44. percben Keita Suarezhez fejelte a labdát a Roma tizenhatosában és az uruguayi kapásból megszerezte a harmadik gólt.

A második félidőben semmi sem változott, csak ismétlem magam, de sorban jöttek a Barca helyzetek, az 55. percben Messi egy látványos akció végén Piquének passzolt és 4-0. Az 59. percben Messi lövését kivédte Szczesny, de a kipattanót az argentin belőtte és 5-0. A 75. percben a frissen beállt Ucan összehozott egy tizenegyest Neymarnak, aki viszont nagyon rosszul végezte el a büntetőt és Szczesny kivédte, de a kipattanóra a becserélt, még éhes Adriano érkezett elsőként és védhetetlenül bevágta a 6. gólt.

A 81. percben a Roma kapott egy tizenegyest, de Dzeko elleste a trendi Neymartól a tizenegyes rúgás titkát és elhibázta a büntetőt, maradt a 6-0. "Érdekes módon" a Roma már egy ideje a lefújást várta és inkább a Barca kereste a hetedik gólt, elsősorban a trendi Neymar, aki nagyon szeretett volna feliratkozni a góllövő listára. Ennek ellenére végül a Roma találta meg a becsület(???)gólt, a 91. percben, Dzeko fejeséből. Ezután le is fújták a meccset, végeredmény 6-1 oda.

Elmondhatjuk, hogy tegnap is történelmi eredmény született, soha olasz csapat még nem kapott ennyi gólt egy spanyoltól, a Roma kapta a legtöbb gólt a BL idei mezőnyében, a Roma lett az egyetlen csapat a BL történelmében, amelyik háromszor kapott 6, vagy több gólt egyetlen meccsen (Manchester Utd, Bayern, Barca)... De ez mind mellékes (?), ami nem mellékes, hogy az idén 18 meccsen a Roma 31 gólt kapott, ami azért elég ijesztő adat. Talán Maicon foglalta össze a legjobban a tegnapi estét: "Ahhoz képest, ahogyan játszottunk, a 6-1 még kevés is."

Senki se tévedjen, a tegnapi meccsnek nem sok jelentősége volt a Roma további szezonjának a szempontjából. A német-belorusz döntetlen azt jelenti, hogy továbbjutó helyen fogjuk fogadni a BATE Boriszovot az utolsó meccsen és ennél többet nem is remélhettünk a sorsolás után. Ahogy már említettem, ez látszott a csapatunkon is, már az első 5 perc után egyértelmű volt, hogy senkit sem érdekel a meccs, tényleg csak a lefújást vártuk.

De szerintem akkor sem megengedhető, hogy ilyen puhány, lagymatag hozzáállással álljunk ki Európában. Sokan csak ezt az egy Roma meccset fogják látni az egész szezonban, képzeljük csak el milyen képet adtunk magunkról. A mi hős focistáinknak sikerült bohócot csinálni magukból és ami a legszomorúbb, testületileg az összes romanista szurkolóból. Most hallgathatjuk és olvashatjuk a sok lelkes "szakembert", akik határtalan élvezettel és gyönyörrel tobzódnak a Roma nyomorában, a sajtóban olvasható cikkek hangneme a gúnyostól, az egyenesen sértőig terjed és még egy rossz szavunk sem lehet, hiszen 6 gólt kaptunk. Az amerikaiaknak üzenem, hogy a fociban nem így kell felépíteni egy brandet.

Én most várom a reakciót, ki következik most? Az Atalanta? Hát remélem, hogy a hétvégén az Atalantán fogunk "bosszút állni", mert az a meccs viszont tétre megy, ott nem fér bele semmi más a győzelmen kívül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik