Mindenki kikapott

Vágólapra másolva!
2016.01.10. 00:01
A Roma és a Milan 1-1-es döntetlent játszottak a Stadio Olimpicoban. A két "halott" edző. Ezt a meccset úgy konferálták be, mintha Mihajlovic és...

A Roma és a Milan 1-1-es döntetlent játszottak a Stadio Olimpicoban.

A két "halott" edző.

Ezt a meccset úgy konferálták be, mintha Mihajlovic és Garcia utolsó esélye lett volna, hogy megőrizzék az állásukat. A médiában nem lehetőségről beszéltek, hanem kész tényként kihirdették, hogy aki veszít az ki lesz rúgva. Nem tudom, hogy mire alapozzák ezt a magabiztosság, a Milant nem nagyon követem, túl azon, hogy az idén is elmaradnak a régi nagy Milan eredményeitől, innentől kezdve evidens, hogy Mihajlovic alatt billeg a pad. A Rómánál lassan hónapok óta mondogatják, hogy ez lesz Garcia utolsó esélye, egy ideje már unalmas, de most már kezd kimondottan bosszantó lenni a dolog.

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3):Szczesny; Florenzi, Manolas (46' Castan),Rüdiger, Digne; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Gervinho, Sadiq (70' Totti), Iago Falque (56' Salah).

MILAN (4-4-2):Donnarumma; Abate (79' Antonelli), Zapata, Romagnoli,De Sciglio; Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura (85' Niang); L. Adriano (56' Boateng), Bacca.

A Roma most nagyon jól kezdte a meccset, Sadiq már az első percben majdnem gólt szerzett, megverte Romagnolit, és ballal megpróbálta kilőni a hosszú sarkot, de Donnarumma nagyot védett.

Rüdiger gólja

De nem kellett sokat várni a gólra, a 4-ik percben Pjanic szabadrúgásából Rüdiger egyedül lőtt kapura kapásból, ballal és megszerezte a vezetést. Egy negyedórával később Rüdiger majdnem duplázott, szögletből fejelt kapura, de Donnarumma valahogy kitolta a kapufára.

A Milannak eltartott egy kicsit, amíg magára talált, de utána lassan ők is elkezdtek focizni, főleg a széleken voltak veszélyesek, sorra okozták a gondokat a római védelemnek. Az első igazi helyzetük a 26-ik percben volt, amikor Abate passzából Bacca megelőzte Szczesnyt, de a lövése nem találta el a kaput.

Romagnoli mai játéka alapján, mi jártunk jól, amikor eladtuk a Milannak.

Az első félidőnek úgy lett vége, hogy a Milan sokkal többet birtokolta a labdát és sokkal többet passzolt, de nem tudott igazából veszélyes lenni, a Roma meg talán kontrára szeretett volna játszani, de nem sok sikerrel.

A második félidő úgy kezdődött, hogy a besárgult és izomsérüléssel küzdő Manolas helyére beállt Castan. De a Roma nem játszott jól, félénk volt és pontatlan, a bátortalan játék pedig kihangsúlyozta a védelem bizonytalanságát. Nem is kellett sokat várni a Milan egyenlítő találatára, az 50-ik percben Honda jobbról szabadon ívelhette középre a labdát, Kucka könnyedén megverte Florenzit fejjel és megszerezte a Milan egyenlítő gólját.

Kuckából "Maradonát" csináltunk, gólt szerzett és majdnem duplázott.

Érkezett Salah, Iago Falque helyére, de a Roma szokás szerint megint szét volt esve, a Milan könnyedén megszerezhette volna azonnal a második gólt is, amikor Boateng labdát szerzett Rüdigertől és betette középre, de az érkező Kucka fölé lőtt.

A Roma teljesen és tökéletesen eltűnt a pályáról, abszolúte semmilyen támadásra emlékeztető akciónk sem volt a 70-ik percig, amikor Gervinho végre kicsivel lőtt Donnarumma kapuja mellé. A Milan közben meg sorra alakította ki a helyzeteket Bacca egy távoli lövéssel kilőtte a keresztlécet is.

A Roma közben bevetette a "titkos fegyvert", Sadiq helyére jött Totti, aki ma lépett először pályára szeptemberi sérülése óta. Ez volt Totti 592-ik meccse a Serie A-ban, ezzel holtversenyben harmadik Pagliucával a legtöbbet szereplő játékosok listáján.

Sadiq igyekezett, de a gól ma elmaradt.

A meccs talán kiegyensúlyozottabb lett, de összességében nem sok minden változott, a Rómának volt ugyan egy pár próbálkozása, Florenzinek volt egy lövése, ami nem sokkal ment mellé, de a Milannak továbbra is megvoltak a helyzetecskéi. Több gól már nem lett és 3 perc hosszabbítás után lefújták a meccset.

Ja és közben a derék Orsato bíró úr és a segédei, megbosszultak egy ártatlan műanyag vizes üveget, amit a gonosz Mihajlovic galádul felrúgott dühében, amikor a Milan elrontotta az egyik ziccert a kapunk előtt és kiállították a balkáni vadembert. Még az a szerencse, hogy itt vannak Orsatoék, hogy megvédjék a világ vizesüvegeit! Azt bezzeg például nem vették észre, amikor a már besárgult Kucka a gólja előtt letalpalta Nainggolant. De ne legyünk telhetetlenek, ma este megvédték a műanyag üvegeket, holnap majd megtanulnak meccset is vezetni. Innen szeretnék gratulálni nekik a nagy büdös semmihez!

Ez nem a középpályánk napja volt, a Milan legyőzte Pjanicékat

Tehát folytatódik a Roma vesszőfutása, ma sem látszott igazi javulás a játékban. Az első negyedórában még jobbak voltunk, de utána a Milan volt a jobb, örülhetünk a döntetlennek is.

Talán nem kéne egy ilyen meccs után ujjal mutogatni, de a játékosaink tényleg nem voltak jók. Gervinhonak talán egy jó labdaérintése volt, Digne-ét Abate tönkreverte, támadásban nulla volt. Florenzi igyekezett, de ez nem az ő napja volt. A visszatérő szuper-középpályánk is megbukott, Pjanic ingadozó teljesítményt mutatott, Nainggolan pontatlan volt, De Rossi védekező fázisban még elment, de túl sok passzt rontott el. Iago Falquét és Sadiqot megvédeném, a spanyol legalább igyekezett, a nigériai kisgyerek meg derekasan helytállt, többször veszélyes volt és majdnem gólt is szerzett, de csak amíg bírta szusszal, a végére nagyon elfáradt.

Manolas is jó volt a sérüléséig, de a legjobb egyértelműen Rüdiger volt, szerzett egy gólt és majdnem meglett a második is, közben a védelemben mindent megállított. Egyszer hibázott csak, a második félidő elején, amikor egy labdakezelési hibájából majdnem gólt is kaptunk, de szerintem ennek ellenére is ő volt a legjobb.

Rüdiger volt az MVP-nk

Akkor most mi változott tegnaphoz képest? Semmi. Pontosabban annyi, hogy a szezon elején kitűzött célok még messzebbre kerültek és a csapat sokadik gyenge teljesítménye után egyre többen várják Rudi Garcia leváltását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik