Megrépázva

2439321 24393212439321 2439321
Vágólapra másolva!
2015.12.04. 21:12
Nehéz időszakon megy keresztül a Roma, egy katalán hatos után az Atalantától is simán sikerült kikapni, ezúttal hazai pályán, botrányosan...

Nehéz időszakon megy keresztül a Roma, egy katalán hatos után az Atalantától is simán sikerült kikapni, ezúttal hazai pályán, botrányosan kevés néző szeme láttára. A meccset kiválóan foglalja össze, hogy a jobbak közé tartozó Digne hibájából görbült meg a perec már a meccs elején. Sokasodnak a felhők, gyűlnek a kételyek, nő a hátrány a Napolival, csökken az előny a Juventus-szal szemben. Szombat délután a hullámvölgyből kikecmeregni látszó Torino otthonába látogatunk reményt koldulni.Nehéz időszakon megy keresztül a Roma, egy katalán hatos után az Atalantától is simán sikerült kikapni, ezúttal hazai pályán, botrányosan kevés néző szeme láttára. A meccset kiválóan foglalja össze, hogy a jobbak közé tartozó Digne hibájából görbült meg a perec már a meccs elején. Sokasodnak a felhők, gyűlnek a kételyek, nő a hátrány a Napolival, csökken az előny a Juventus-szal szemben. Szombat délután a hullámvölgyből kikecmeregni látszó Torino otthonába látogatunk reményt koldulni.

Bár a hangulat rossz, azért még nincs veszve semmi, a BL-ben továbbjutó helyen állunk, saját kezünkben a sorsunk – mantrázza a Roma szurkoló -, miközben a bajnokságban is lőtávolon belül a Napoli, amely 31 ponttal vezeti a táblázatot. Mégis, egy hét alatt 8 gólt beszedni egy válasszal soknak tűnik, főleg, hogy az egyik a magukhoz mérten jól, egyébként elég középszerűen teljesítő bergamóiak ellen történt. Nem tűnik biztosnak Garcia sorsa, akit bár megerősített posztján Sabatini, tudjuk, mekkorát rage-eltek Pallottával kedden, és halljuk az alternatívákat a helyére, Capellótól kezdve, Spallettin keresztül Sampaoliig.

Jó étvágyat, nyulak!

Nemcsak a szurkolók érezték, hogy lépni kell, Garcia edzőtáborba vitte a csapatot a héten. Túl sok mindenen nem tud változtatni, bár Gervinho visszatér a keretbe, Salah és Totti még mindig sérült, és Maicon is elintézte magát. Nem tudom, fog-e hiányozni, ez az a poszt, ahol tulajdonképpen mindegy, ki kezd, aki nem Florenzi. Harmadik kapitányunk letudta a legrosszabb meccsét kedvenc mezében, valljuk be, ő is pocsék volt az Atalanta ellen, a beadásait Korzikán szedték össze.

Nehéz megmondani, kinek a formájában bízhatunk, a védelmünket ismerjük, olyan amilyen, eddig elöl kompenzáltunk. A vasárnapi siralomban viszont a legnagyobb pozitívum az volt, hogy Iturbe legalább küzdött. Kapuban én megmaradnék De Sanctis mellett, szerintem nem rosszabb, mint Szczesny, amellett a védelmet biztosan jobban tudná irányítani, tudjuk, hogy ez a legnagyobb skillje. Jobbhátvéd poszton talán ki lehetne próbálni Rüdigert, középen amúgy sem túl acélos, ezen a poszton meg nem mutathat kevesebbet, mint vetélytársai, viszont így talán elöl nyerhetnénk egy Florenzit. Ha rajtam múlna, a De Sanctis; Rüdiger/Torosidis, Manolas, Castan, Digne; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Florenzi, Dzeko, Gervinho csapattal nyitnék.

Ellenfelünk a Torino, akik azon az emlékezetes meccsen véget vetettek 10 meccses győzelmi sorozatunknak egy szabálytalan góllal, meg nem adott tizenegyes mellett, majd kellemesen megvacsoráztak Banti játékvezető úrral. Ventura volt az, aki a második csapatával állt ki a Napoli ellen, mondván, nekik nem ez a meccs a fontos, itt amúgy is kikapnának, majd ellenünk már másképp gondolkodott. Kell még motiváció?


Labda volt.


Egyébiránt megsüvegelendő, amit Cairo elnök úrék csinálnak, sikerült egy stabil középcsapatot összerakni, ami akár az EL helyekért is versenyezhet, és a keretet is elég szépen építgetik. Elvesztették ugyan Darmiant, de sikerült megtartani a sokak által körüludvarolt Gliket, a jelenleg sérült Maksimovic-ot, és be nem teljesülő szerelmünket, Bruno Perest.

Egy kisebb megfeneklés után javulni látszik a formájuk, az utolsó három meccsüket megnyerték, a Serie A-ban épp az Atalantát nyúzták idegenben, valamint a számunkra szintén ismerős Bolognát otthon, a kupában szerdán félig-meddig felforgatott csapattal 4-1-re verték a Cesenát. Érdemes lesz odafigyelnünk Basellire, aki az idény egyik legjobb középpályása ligaszinten, 4 gólt is szerzett, és védekezésben is igen hatékony. A védelem - dacára sorozatban két kapott gól nélküli meccsüknek -, nekik sem erős pontjuk. Nálunk is több gólt kaptak, szám szerint 18-at –szemben a mi acélos 17-ünkkel -, viszont húszszor voltak eredményesek, valószínűleg lesz okunk a hajtépésre.

A magam részéről nem várok csodát, nem hiszem, hogy a védekezés minősége változni fog, amíg nem érkezik egy jobbhátvéd és egy Benatia szintű középső védő, esetleg fel nem épül Strootman. Az sem meglepetés, hogy Dzeko kaputól távol való szerepeltetése Salah és Gervinho robbanékonysága, cselező készsége mellett vált igazolttá; Iago és Iturbe nem ez a szint. Tudjátok, hogy érzek Garcia iránt, de nem tudom, vele képesek leszünk-e megtalálni azt a csapatot, amit már tavaly is csak egy-két hónapra láthattunk, és idén is elég sok a nem várt hiba. Azt mondják, ez és a BATE meccs dönt Rudi sorsáról, azt mondom, inkább legyen meg, és ha el is kell válni, váljunk el szépen. A fogadóirodák a Torino győzelmét érzik valószínűbbnek, hát menjenek a francba! Legutóbb 2007-ben győztek ellenünk a bikák, azóta 10 meccsen 8 győzelem mellett 2 döntetlen született, nincs más hátra, folytatódnia kell a sorozatnak egy győzelemmel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik