Leverkusen oda-vissza 7-6

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.11.05. 07:11
Szerda este az AS Roma újabb sokgólos mérkőzést játszott a német Leverkusennel. Szerencsére most valamivel jobban alakult a végjáték, mint két...

Szerda este az AS Roma újabb sokgólos mérkőzést játszott a német Leverkusennel. Szerencsére most valamivel jobban alakult a végjáték, mint két hete Németországban. Így két mérkőzésen, bár 7-6-os összesítéssel, de négy pontot sikerült realizálni a Bundesliga negyedik ellenében. Halkan jegyezném meg, hogy ugyanezt a német csapatot „kedvenc” városi riválisunk képtelen volt megoldani a BL playoffban. Ez külön öröm.Ez külön öröm.

Dzeko kapitány újra betalált, megduplázva ezzel góljai számát!

És nagy boldogság az is, hogy ezzel az eredménnyel újra csoport-második a Roma, saját kezébe vehette sorsát. Bár egy árnyalattal szerencsésebb a gyógyszergyáriak sorsolása, de az olaszok jelen állás szerint pontelőnnyel várják a csoportküzdelmek hajráját. Bravó!

A találkozó álomszerűen kezdődött, már a második percben megvolt az előny. Salah kapott a sokat ekézett Dzekotól tanári passzt, majd másolta Gervinho firenzei gólját. Ugyanúgy mellette loholt az elefántcsontparti, mint ahogy két hete tette Ő maga a rangadón. Akkor sem tette középre Gervinho, most sem tette középre Salah, de ami a legfontosabb, mindkét esetben gól született a támadás végén. 1-0

Ezt követően sem változtatott felfogásán a Roma, és sorra alakította ki a jobbnál-jobb lehetőségeket. Sajnos igen rossz százalékban sikerült ezeket tegnap este kihasználni, aminek majdnem meglett a következménye, de ne szaladjunk ennyire előre.

Kevesebb mint fél óra játékot követően már két gólosra duzzadt a hazai előny. Ninja passzát értékesítette a bosnyák center, így Dzeko második római gólját is megszerezte november 4-ére. Gratulálunk! Az AS Roma ekkor már olyan lélektani előnyben volt, hogy a maradék negyedórát a további kihagyhatatlan ziccerek kialakításával folytatta. Ha a szünetben 4-0 az eredmény, szerintem senki nem lepődhetett volna meg, aki követte a meccset.

Utcai árus akcióban

A második játékrész rémálomszerűen indult, pillanatok alatt kiegyenlítettek a németek. A 46. percben már 2-1, majd az 51.-ben már 2-2 volt az eredményjelzőn. Döbbent csend és rémült tekintetek szerte a lelátókon, illetve a televíziók előtt. Megismétlődhet megint? Gondoltam magamban, hogy erre csak a kedvenc csapatom lehet képes, egy sorsdöntő mérkőzésen, kétgólos előnyt percek alatt eldobni… hogy lesz most?

Ezt tetőzte először Florenzi, majd a helyére érkezett Maicon sérülése. Kezdtem teljesen összetörni, na nem azért mert a kispad „rövidsége” lassan aggasztóvá vált, hanem inkább már a vasárnapi, városi derbi variációs lehetőségeinek szűkülése zavart.

A BL meccset ekkortájt már szinte elengedtem. Garcia hevesebb volt a szokottnál, ráadásul a németeket is legalább annyira meglepte a gyors egyenlítés, mint a római publikumot. Szerencsére az érettebb csapat tudott felülkerekedni ezen a ritkán tapasztalható helyzeten. Lassan visszavette a fővárosi gárda az irányítást, egyre több és több helyzetecske alakult, viszont a befejezésnél rendre jöttek a hibák.

A sivatagi ember is folytatja a gólgyártást

A végjáték viszont újra sikeresen alakult. Egy roppant jól kidolgozott akció végén Salah ellen szinte az alapvonalon szabálytalanságot követnek el, egy durva lökést. A végig jól muzsikáló orosz sípmester egyből büntetőt ítélt. Véleményem szerint teljesen jogosan. Ezt Pjanic értékesítette, ezzel beállítva a végeredményt. 3-2

Néha alakul úgy, hogy szerencséje van egy csapatnak, néha pedig pont az ellenkezője történik. Ezek hosszú távon úgyis kiegyenlítik egymást, most épp a szerencsésebb oldalon helyezkedett a Roma. Teljesen mindegy, a lényeg a csoport második hely, és a németekkel szemben kidolgozott előny. Szép volt srácok!

Kiváló felvezetője, nagyon jó előjátéka kell legyen ez a mérkőzés a vasárnapi teadélutánnak. Hiszen csak egyet szusszanunk és máris jön a meccsek-meccse. Ez a poszt még szóljon a BL győzelem ünnepléséről, de fél szemünk már a strandkorláton. Vasárnap folytatjuk, újabb poszttal pedig hamarosan jövünk!

Bajnokok Ligája - E csoport

1. Barcelona 4 3/1/0 10 pont
2. Roma 4 1/2/1 5 pont
3. Leverkusen 4 1/1/2 4 pont
4. BATE 4 1/0/3 3 pont

További képeket a mérkőzésről itt találsz.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik