Újra a pályán, Roma - Napoli

Vágólapra másolva!
2015.04.01. 10:04
Egy leheletnyi válogatott szünetet követően folytatódik az olasz bajnokság. Jön a hajrá, ahol Garcia csapatának egyetlen feladata maradt, mégpedig...

Egy leheletnyi válogatott szünetet követően folytatódik az olasz bajnokság. Jön a hajrá, ahol Garcia csapatának egyetlen feladata maradt, mégpedig megőrizni a második helyet. Ennek számolatlan előnye van, ezt most nem részleteznénk, hiszen mindenki tudja. A csapat nagyobbik fele Trigoriaban edzhetett, míg legjobbjaink nemzetközi kötelezettségeiknek tettek eleget. Még kedden is játszottak barátságos mérkőzéseket, többek között Pjanic és Florenzi voltak az érintettek, másik oldalon Hamsik szintén játszott egy félidőt.Jön a hajrá, ahol Garcia csapatának egyetlen feladata maradt, mégpedig megőrizni a második helyet. Ennek számolatlan előnye van, ezt most nem részleteznénk, hiszen mindenki tudja. A csapat nagyobbik fele Trigoriaban edzhetett, míg legjobbjaink nemzetközi kötelezettségeiknek tettek eleget. Még kedden is játszottak barátságos mérkőzéseket, többek között Pjanic és Florenzi voltak az érintettek, másik oldalon Hamsik szintén játszott egy félidőt.

De ami ettől sokkal fontosabb, a húsvéti ünnepek miatt az egész forduló szombaton kerül megrendezésre, így több érdekes időpont is az ütemtervbe került. Példának okért szeretett csapatunk nem sokkal ebéd után kezd, hazai környezetben, a Napoli ellen. Nem ez lesz a hátralévő mérkőzések közül a legkönnyebb, de innentől kezdve mérlegelni nincsen lehetőség. Minden idegszállal a feladatra kell koncentrálni, és csak a győzelem az elfogadható Benitez fiai ellen.

Ami persze meglehetősen nehéznek ígérkezik. Hiszen a déliek ugyancsak európai kupaszereplésről álmodoznak, jogosan. Érdekeltek az Olasz Kupában, és állnak az EL legjobbjai között, soros ellenfelük az Inter búcsúztató, Wolfsburg lesz. Nem lehetetlen küldetés, még akkor sem, ha kiemelkedő formában nyomulnak a német farkasok. A Napoli a fordulót megelőzően az ötödik helyet foglalja el a tabellán, öt pont a hátrányuk a harmadik Lazioval szemben. Szóval bárhogy csűrhetem-csavarhatom igazi rangadóval kezdődik a 29. forduló Olaszországban.

Hogy mire számíthatunk egy kéthetes szünet után? Nehéz lenne pontosan megjósolni. Cesenaban lehetőséget kapott két ifjú titán, hogy velük számol-e továbbra is a mester magam sem tudom. Valahogy nekem úgy tűnt akkor, hogy a népharag és a teljes kétségbeesés eredménye volt a fiatalok bevetése. Remélem nincsen igazam és egy új, kész koncepció mentén indult el a francia tréner, és ennek folytatását látjuk majd a szombati ebédet követően.

Sérültjeink akadnak, Holebas, Maicon és Keita játéka kérdéses a szokásos Balzaretti, Strootman, Castan trión kívül. Ez azért nem a világ vége. Bőven marad variációs lehetősége Garcianak. Ha mindenki épségben érkezett meg a válogatott kirándulásról, akkor nálam egy De Sanctis – Torosidis, Manolas, Astori, Cole – Pjanic, DDR, Nainggolan – Gervinho, Totti, Ljaic tizenegy kezdene. Ez persze ordas papírforma, így várok némi kreativitást a mestertől. Mondjuk Ibarbo Totti helyett, esetleg Florenzi a védelem szélén.

Benitez helyzete valamivel még egyszerűbb, Michu és Gargano sérülésén kívül túl sok fejfájásra nem lehet oka. A tizenhárom gólos Híguain vagy a kilenc gólos Callejón okozhatja a legtöbb problémát a római védőknek. Aztán ott van még, személyes kedvencem Gabbiadini középen, aki újabb veszélyforrás. De azt sem szabad szó nélkül hagyni, hogy sok meglepetés eredményt is képes összehozni ez a hangzatos nápolyi keret. Kiváló példa erre az elmúlt fordulóban lejátszott, hazai 1-1 az Atalanta ellenében, vagy a március 15-én elveszített veronai vendégjáték. (!) Utolsó bajnokijukat február 23-án nyerték a Sassuolo ellen, otthon.

Mit lehetne még mondani, nagyon várom már a mérkőzést, hiszen jól kiéheztem a calciora ebben az aprócska tavaszi szünetben. Kicsit persze féltem csapatom, hiszen igazán erős ellenfél következik, de azt is gondolom, hogy egy ilyen kéthetes szünetben nagyon sok mindent lehetett gyakorolni, tisztázni az edzéseken. Ami talán nagyon kellett már a csapatnak.

Az áprilisi menetelés eggyel már ritkább lesz, mint amilyen a február és a március volt. Ettől még öt kemény bajnokit mindenképpen le kell játszani. És ahogy a bevezetőben is említettem, a mellédumálásnak vége, minden mérkőzésen meg kell pusztulni a győzelemért, a lehető legtöbb pontot be kell gyűjteni a szurkolók miatt, és a jövőre tekintve!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik