Garcia golyói, Florenzi és a Milan

Vágólapra másolva!
2015.05.07. 07:05
Tomboló nemzetközi kupahét végén egy valamikor volt nagy olasz rangadó következik. Szombaton ugyanis az AS Roma Milánóba látogat ismét, most...

Tomboló nemzetközi kupahét végén egy valamikor volt nagy olasz rangadó következik. Szombaton ugyanis az AS Roma Milánóba látogat ismét, most éppen az AC Milanhoz. Bár két hete az Inter vendégeként, kis balszerencsével ugyan, de elmaradt a pontszerzés, a két milánói csapatot nem érdemes összehasonlítani. Amíg Mancini ötleti nyomokban már megjelennek a városi rivális játékán, addig Inzaghi edzői karrierje erősen zátonyra futott a piros-feketék padján. Ettől függetlenül decemberben talán pont a Milan elleni hazaival kezdte el gödrét ásni Garcia csapata, mára bizakodóbb kell, legyen minden romanista.valamikor volt nagy olasz rangadó következik. Szombaton ugyanis az AS Roma Milánóba látogat ismét, most éppen az AC Milanhoz. Bár két hete az Inter vendégeként, kis balszerencsével ugyan, de elmaradt a pontszerzés, a két milánói csapatot nem érdemes összehasonlítani. Amíg Mancini ötleti nyomokban már megjelennek a városi rivális játékán, addig Inzaghi edzői karrierje erősen zátonyra futott a piros-feketék padján. Ettől függetlenül decemberben talán pont a Milan elleni hazaival kezdte el gödrét ásni Garcia csapata, mára bizakodóbb kell, legyen minden romanista.

Hullámzó és kiszámíthatatlan játék jellemzi a milánói rossonerit, kár lenne tagadni nagy múltját a klubnak, de a mostani produkciójuk talán a legnagyobb mélyrepülése az idei Serie A kiírásnak. Megérkezett már az új tulajdonos, ígért is mindent, de ezt a mérkőzést szombaton, az idényben megszokott körülmények között fogják lejátszani a csapatok. Ne is feszegessük tovább a tizennyolcszoros bajnok vesszőfutását, inkább koncentráljuk saját, ezer sebből vérző gyógyuló csapatunkra.

Ha röviden kellene megjelölni a pozitívumokat az AS Romaval kapcsolatban annyit írnék csak, hogy Florenzi! Viszont nem szeretném ilyen gyorsan befejezni a posztot, így részletesebb leszek valamivel. Alessandro Florenzi az elmúlt hetekben a csapat problémáinak megoldása lett, nem vitás. Habitusa, hozzáállása nagy valószínűséggel átlendítette a társaságok kialakult mentális problémáin. Egy rövid gondolat erejéig köszönjük meg Zemannak, hogy visszakövetelte a félig már értékesített fiatal középpályását a Crotone csapatától. (Zeman volt, aki 2012 nyarán visszavásárolta a félig értékesített játékos jogát a másodosztályú csapattól.)

Az az elszántság bőven elég kell legyen a Milan ellen is, ami ebből a 24 éves srácból sugárzik és telepszik rá csapattársaira. Nainggolan és Doumbia teljesítménye egyértelműen javul, Ibarbo szardíniai munkáját idézi, DDR egyre kevesebb hibát vét, ne soroljam, láttátok Ti is! Lehozott a társaság két bajnokit öt napon belül kapott gól nélkül, nehogy már a San Siroban szakadjon meg ez a kiváló sorozat. Ráadásul a strandkorlát visszaelőzése is megtörtént, köszönet érte az Atalantának. Tehát a dolgok állása egyértelműen a Roma mellett szólnak.

Már csak azért is, mivel a Milan az utolsó tíz bajnokijából mindösszesen kettőt tudod megnyerni, az utolsó április 4-én a Palermo ellenében. Formájukat tekintve, az előbb említett periódusban mindössze a 17. csapat lenne a Milan, éppen nem lennének kiesésig gondjaik a megszerzett 10 pontocskával. Persze a labdarúgás nem ilyen egyszerű, viszont mégiscsak mutatnak valamit ezek a számok. További ordas közhelyeket nem kívánok pufogtatni, de számomra is érdekes az ilyen harmatos szereplés egy minimum elfogadható kerettől. (ötödik legdrágább az olasz ligában!) Elképzelhető, hogy Inzaghi a gyenge pont?

Hogy Garcia és fiai visszatérek-e a helyes útra? Nem tudom, annyi biztos, hogy az idei szezon szempontjából fontos volt a második hely visszaszerzése. Amit a későbbiekben meg kell őrizni, ez kell legyen a minimum elvárás idén. Pontosabban ez maradt a minimum szint. Részemről én sokat nem variálnék a csapaton, és igen, talán Tottit is tovább kellene jegelni. Meglátjuk, mekkora golyói vannak Garcianak.

A Milan védelemből De Sciglio biztosan hiányozni fog eltiltás miatt, ezzel együtt átjáró ház lehet a hátsó alakzat. Elmúlt két bajnokiján hat gólt kapott Inzaghi csapata. Bizonyára képes lesz valamelyik fővárosi támadó is a kapuba találni. Ezután, pedig csak arra kell figyelni, hogy a kapott gól nélküli időszakot tovább növelje kedvenc focicsapatunk. Elnézve Garcia mostani meccseit, a francia tréner szintén így gondolkodhat. Tehát a recept megvan.

Nem egy ilyen halvány Milan ellenében kellene kockáztatni a második pozícióval járó előnyöket, ráérünk ezen majd a derbin agyalni. Semmi más dolog nem maradt hátra, mintsem begyűjteni legalább annyi pontot, mint a megyeiek és már böngészhetjük is az átigazolási piacot, hogy kik azok, akik szívesen igazolnának egy BL főtáblás csapatba. És kész.

A mérkőzés szombat este 20.45-től kezdődik. Közvetítés a Digi Sport 1 csatornán, 20.40-s kezdéssel. Hajrá!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik