Első felvonás: lila veréb vagy véreb?

Vágólapra másolva!
2014.08.28. 09:08
Néhány hosszú hónap kihagyás után újra poszttal jelentkezem egy megújuló félben lévő Romanista blogon. Aki olvasta a Popp által kormányzott...

Néhány hosszú hónap kihagyás után újra poszttal jelentkezem egy megújuló félben lévő Romanista blogon. Aki olvasta a Popp által kormányzott elődöt emlékezhet rám. (jancsi82) Mától az új csapat tagjaként néhány poszttal erősítem majd a társaságot. Ennyit rólam és a rövid megmutatkozásról. Jöjjön az, amit már a világbajnokság lefújását követően epekedve várunk, az olasz bajnokság rajtja. Nem is kisebb rangadóval, mint egy Roma-Fiorentinával kezdődik az idei kiírás. Ez a poszt most a szombat esti mérkőzésnek az előfutára óhajt lenni. Nagyjából a régen használt elvek alapján.(jancsi82) Mától az új csapat tagjaként néhány poszttal erősítem majd a társaságot. Ennyit rólam és a rövid megmutatkozásról. Jöjjön az, amit már a világbajnokság lefújását követően epekedve várunk, az olasz bajnokság rajtja. Nem is kisebb rangadóval, mint egy Roma-Fiorentinával kezdődik az idei kiírás. Ez a poszt most a szombat esti mérkőzésnek az előfutára óhajt lenni. Nagyjából a régen használt elvek alapján.

Talán a sors fintora, talán a szövetség irányított sorsolási módszereinek hála, egy igazi, felsőházi összecsapás jutott Garcia őrmester második idényének startvonalára. Vincenzo „Kisrepülő” Montella „fiorentinája” minden, csak nem kellemes ellenfél. Ezer szállal kötődik a fővárosi farkasokhoz a mi Vincenzo barátunk, acélos csapatát így extrán motiválhatja egy bajnoki siker a nyitányon. Ehhez persze Tottiéknak is lesz néhány szavuk.

Garica az Indonéz korosztályos csapat elleni mérkőzésen

2012-óta nem nyert tétmérkőzést az AS Roma ellenében a firenzei viola. Tavaly oda-vissza megvoltak, de ettől még félelmetes, egyrészt az a tudatos munka, amit északon véghezvisznek, másrészt pedig a célzottan erősített, egyre vastagabb keretük. Persze az idei nyár Rómában is céltudatosan telt, sőt talán az elmúlt évek legeredményesebb mercatoján van túl a csapat. Némi félsz mégis van bennem, amikor a lilák ellen kell pályára lépnie szeretett csapatomnak.

Több régi római mellett (Aquilani, Pizzaro) számos sztár alkotja az első bajnokira érkező vendégeket. Elég kiemelnem a csatárból a Rossi-Gomez párost, vagy a középpályáról Borja Valerot, illetve a szélről Cuadradot. A kolumbiai megtartása felér egy klasszis igazolásával. Aztán az újonnan érkező Marco Marin bevetése is borítékolható. Biztosan sérült a kapus Neto, illetve Rossi, de a többiek játékra készen várják a szombat estét.

De miután megpróbáltam a kellő tisztelettel megemlékezni az idei kiírásban egyébiránt jó eredményre, akár BL helyre hivatott Fiorentinaról, nézzünk szét Trigoriaban és gondoljuk át, mire számíthatunk kedvenc csapatunktól.

Garcia a felkészülési mérkőzéseken több esetben belső védőt játszatott DDR barátunkkal. Ami egyrészt jó, hiszen klasszikus mondás focista körökben, hogy az idő múlásával egyre hátrébb játszik az ember. Aztán középpályás is van bőven a keretben, szóval megengedhető ez a luxus, számomra mégis furcsa, hogy Európa egyik legjobb szűrője nem saját posztján, hanem a védelemben kell megmutassa kiválóan alkalmas egy másik szerepre is. Mielőtt bárki nekem támad, ez egy feltételezés, közel sem biztos, hogy Dani védőt fog játszani holnapután.

Ha marad minden a tavalyi mezsgyén, négy védő előtt három középpályás, két szélső és egy ék formációban (4-3-3) küzdhetnek bátor farkasaink. Ez a manapság nagyon divatos felállás, több szempontból szerencsés, hiszen bőven variálható elöl, tökéletesen átalakítható védekező gépezetté és persze egy alapvetően támadó szerkezet.

A Fener elleni felkészülési meccs kezdője

Amennyiben Én lennék a manager, - ami természetesen nem vagyok, pusztán egy okoskodó blogger – akkor De Sanctis elé Maicon-Castan-Astori-Cole védelemmel kezdenék. Persze a két rutinosabb szélső kilencven percen keresztül nem képes támogatni a támadó játékot, de bízzunk benne, hogy erre nem is lesz szükség.

Középpályára a Pjanic-DDR-Ninja hármas kerülne. Dani és a Ninja besegítene a védekezésben, míg a bosnyák mozgatná előrefele a csapatot. Támadó szekcióban pedig az Itturbe-Totti-Gervinho hármast látnám a legszívesebben. Nyilván ezt a szívem mondatja, és azért azt is látni kell, hogy a Pjanic-Totti páros sokszor kiölte egymás játékát, vagy azt is, hogy Gervinho és Itturbe szintén egy oldalon szeretnek játszani. Szóval vagy valaki alázattal teljesíti Garcia feladatát, és számára valamivel kellemetlenebb poszton jut szóhoz, vagy nem egy ilyen kezdővel nézünk szembe a szombat esti láz előtt.

Véleményem szerint egy összeszedett, céltudatos játékkal verhető a Fiorentina. Ami nagyon fontos lenne, hiszen a Juventus veronai szereplése nagy valószínűséggel azonnal lépéskényszer alá helyezi majd Garcia fiait. Persze harmincnyolc bajnoki mérkőzés után osztják a pajzsocskát, de a bajnokaspiránsnak hazai környezetben az ilyen fontos mérkőzéseket meg kell nyerni.

Csütörtökön háromnegyed hattól BL csoportbeosztás sorsolás. Negyedik kalap, mégis az idei szezon egyik legfontosabb pillanata lesz, szerencsére több magyar sportcsatorna is közvetíti. Kis szerencse, jó formaidőzítés és egy élményekkel, sikerekkel teli szezon elé nézhetünk. Garcia alkalmas erre a nagy feladatra, a keret szépen fel lett töltve. Magam részéről optimista vagyok, a többi meg tavaszra kiderül.

A tavalyi római mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik