Ébresztő

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 00:09
Az úgy volt, hogy a Rómának egy könnyű meccse lesz a BL-ben, a csoport pofozógépe, a belorusz bajnok, a Bate Borisov ellen, legalábbis erről beszéltek...

Az úgy volt, hogy a Rómának egy könnyű meccse lesz a BL-ben, a csoport pofozógépe, a belorusz bajnok, a Bate Borisov ellen, legalábbis erről beszéltek a meccs előtt.

Utólag elmondhatjuk, hogy jobb lett volna elgondolkozni, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezik a Bate a BL-ben és hogy a Roma mennyi sérülttel, meg hiányzóval érkezik a meccsre.

Az biztos, hogy a Rómánál senki sem számított ekkora pofára esésre. A meccs első 5 perce után gyakorlatilag az történt, amit a Bate akart. A Roma első félidőben mutatott steril labdabirtoklása, amiből képtelen volt igazi helyzeteket kialakítani, szöges ellentétben volt a Bate konkrét játékával.

A nyolcadik percben volt egy zavaros akció, a Bate bal oldalról bejátszotta magát a tizenhatosunkba, a lövést védte Sczesny, de a labda megpattant egy becsúszó római védő lábán, egy érkező belorusz játékos elé, ő ráemelte a keresztlécre, pont Digne feje fölé, a labda kipattant az érkező Stasevic elé, aki pár lépésről befejelte a vezető góljukat.

Pár perccel később Szczesny rossz helyen állt, amikor Mladenovic megeresztett egy lövést kb. a Roma térfelének a közepéről és a lengyel kapus már hiába vetődött, nem érhette el a labdát, 2-0.

Aztán a 30-ik percben a védelmünk jobb oldalán Volodko megmentett egy elveszettnek látszó labdát, és betette Mladenovicnak, aki bevágta a labdát a keresztléc alá, 3-0 és eldőlt minden jelentős kérdés a meccsen, de talán a Roma idei BL szereplésével kapcsolatban is.

És mit csinált közben a Roma támadó alakulata? Semmi jót, volt egy Pjanic szabadrúgás, ami a kapufa rossz oldala mellett szállt el. Volt egy pár Salah próbálkozás, meg Nainggolan is igyekezett, de ez édeskevés volt, főleg ahhoz képest, hogy a Roma volt kikiáltva a meccs toronymagas esélyesének.

Valójában az első bekapott gól után a Roma játékosai szétestek fejben, türelmetlenek és túl mohók lettek, mindent gyorsan, azonnal akartak megoldani, a Bate pedig lehet, hogy nem a Barcelona, de volt annyi rutinjuk, hogy kihasználják a kapkodó római csapat hibáit.

A második félidőben a Roma többet támadott, picit konkrétabb lett és végre jobban figyelt a védekezésben is, bár a Baténak megint volt egy emberelőnyös kontrája, amiből majdnem baj lett, de a védelem valahogy visszaért és De Rossi észnél volt.

Aztán a 65-ik percben Gervinho szépített 3-1-re, de ez megint egy olyan dolog, hogy a Rómának a döntetlen se lett volna jó és hol voltunk a döntetlentől? Salah a 73-ik percben kihagyta a ziccert, ami reményt adhatott volna a Rómának.

Aztán Digne véghezvitt egy kisebb csodát a bal szélen, megverte a védőit, betette a labdát Gervinhonak, aki egyből továbbtette Torosidis elé, ő pedig megszerezte a második gólunkat, de ez már a 82-ik percben történt.

Jóformán meg sem ünnepeltük a gólt, amikor jött Florenzi kapufája, de ebből is látszik, hogy ez nem a Roma estéje volt. Még volt több Roma támadás, a legérdekesebb talán egy Gervinho helyzet volt, de abból se lett semmi. A bíró négy perc hosszabbítás után lefújta a meccset és a Roma kikapott 3-2-re.

Most hogyan tovább? Semmi extra nem történt, a Roma kikapott egy jobban, szervezettebben és konkrétabban játszó Bate Borisovtól. A második félidőben látszott ugyan a különbség a két keret között, de nem annyira, hogy le lehessen dolgozni egy háromgólos hátrányt, márpedig a csoportunkban senki sem számolt avval, hogy pontot fogunk veszíteni a beloruszok ellen. Ha beakad Florenzi lövése, ha Salah nem rontja el a ziccerét, ha Szczesny nem helyezkedik rosszul, ha Mladenovic nem találja meg élete lövését, ha, ha és ha. Hahaha!

Amikor olyan csapatokkal játszik mint a Bate, a mi Rómánkra ráférne egy jókora adag alázat! Azt tudtátok, hogy a Roma utolsó idegenbeli győzelme a BL-ben mikor volt? Kettőezer-tízben! És ki ellen nyertünk akkor? A Bayern München ellen? Nem. Esetleg a Real Madrid, vagy a Barcelona ellen? Nem. A Basel ellen! Ezen kéne gondolkozni, nem azon, hogy Dzeko mekkora spíler, vagy milyen erős a középpálya.

Akkor most eldőlt a BL továbbjutás? Nem tudom és bevallom, hogy nem is érdekel különösebben. Ne legyenek kételyek, a Roma meg tudja verni a Leverkusent, kétszer is, oda-vissza. De ma este megmutatta, hogy ki tud kapni a Batetól is.

Ami az én szerény és cseppet sem mérvadó véleményem szerint evidens, korábban is annak tűnt, de ma este ismét megerősítést nyert, az, hogy nem az idén fogunk BL győzelmet ünnepelni. Győzelem alatt nem arra gondolok, hogy "Hú de jó! Legyőztük egy meccsen az FC Akárkit!", hanem arra, hogy hazahoztuk a nagyfüles kupát. Mert a többi, megint csak az én szerény és cseppet sem mérvadó véleményem szerint, semmit sem ér! Tehát pofát befogni és szépen foglalkozni a bajnoksággal, ahol vannak igazi célok és megnyerhető trófeák.

És mi legyen most Garciával? Nem tudom. Most nem is akarok belemenni a szokásos litániába, hogy ki jöhet a helyére ha elmegy. A mesterünk megint pofára esett Európában, megint a Bate ellen és az idén nem ez volt az első eset. Most az a kérdés, hogy milyen nyomokat hagyott a ma esti meccs a csapatban, az egyes játékosokban és az egész öltözőben. Össze tudja kapni magát ez a csapat a francia mester keze alatt, úgy, hogy ne legyenek olyan első félidők mint ma este? Mert akkor hajrá Rudi, hajrázzunk egyet a bajnokságban és jussunk tovább a BL csoportból. De ezt a szurkolók kívülről nem tudják megítélni. Én májusban kirúgtam volna Garciát, a Palermo elleni utolsó meccs előtt tett nyilatkozatai miatt, de ez már tényleg teljesen mellékes.

Végső soron két dolgot vontam le ebből a meccsből, az első, hogy hatalmas dicséret illeti meg a Bate Borisov csapatát, akik alaposan helyretettek minket! Le a kalappal! A másik, hogy ezt a "szép", szürkének titulált, se színű mezt, jó alaposan dugják el, valahova jó messzire és többet elő se vegyék!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik