Tudta? Amit Ön csinál, az a multitasking!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 10:15
null
A meccsnézés elengedhetetlen kelléke manapság a mobiltelefon (Fotó: Szabó Miklós)
Ha nemcsak a meccset nézi a tévében, hanem közben okostelefonját vagy tabletjét bújja, akkor Ön egy többcsatornás médiafogyasztó. Nem kell megijedni, ez nem betegség, csupán az információs társadalom egyik ismérve.

Jó pár év eltelt azóta, hogy még újdonságnak számított az egyszerre többcsatornás médiafogyasztás. Akinek okos a mobiltelefonja, az már gyakorlatilag csak így fogyasztja a médiatartalmakat, hiszen például tévézés közben is mindig ránézünk a készülékünkre, hogy kaptunk-e valakitől új üzenetet, milyen lesz holnap az időjárás vagy éppen mik a legfontosabb hírek a nagyvilágból?

Ez a modern médiafogyasztás hatványozottan figyelhető meg a sportkedvelőknél, főleg egy olyan nagyon fontos esemény idején, mint a riói olimpia (vagy nem sokkal korábban a labdarúgó Európa-bajnokság). Elmúltak már azok az idők, amikor az ember megnézte a meccset a tévében, másnap reggel olvasott róla az újságban és utána a munkahelyén vitatkozott a kollégáival arról, hogy megérdemelte-e a csapat a győzelmet.

Manapság egy sportesemény nézése közben az ember okostelefonján, tabletjén vagy okostévéjén az azonnal reakciókra kíváncsi: csak beírja az aktuális hashtaget, és azon nyomban láthatja, hogy barátai vagy akár teljesen ismeretlen emberek, netán a helyszínen szurkolók hogyan élik meg az eseményeket. Ha több verseny vagy meccs zajlik egy időben, akkor eredménykövető alkalmazások vagy a Nemzeti Sport Online élő közvetítésének segítségével semmiről nem maradnunk le.

Többek közt ennek is tulajdonítható az a tény, hogy az olimpia ideje alatt nemcsak az M4 Sport ér el kiemelkedő nézettséget, hanem a Nemzeti Sport Online-ra is átlagosan 500 000 ember látogat el naponta – nem beszélve az abszolút csúcsot hozó augusztus 10-ről, amikor 638 775 ember nézett rá valamelyik cikkünkre.

Ennek egyik oka az, hogy – mivel a lehetőségek a mai világban erre már adottak – , nemcsak az eseményekre, hanem azoknak hátterére is kíváncsiak vagyunk akár csak egy fotó vagy egy rövid videó erejéig. Erre tökéletes megoldás az nso.hu superfeed csatornája, amelyet előszeretettel követnek a szurkolók a sportesemények közben.

Tehát, ha eddig nem tudta, pontosan mit is csinál ilyenkor, jobb, ha tisztában van vele, Ön egy többcsatornás médiafogyasztó vagy ahogy az angol szakirodalom hívja: amit Ön csinál, az a multitasking.

Sportolóink a nyerésben jók, mi a szurkolásban. Küldj egy szívdobbanást az olimpiai csapatnak az egyekvagyunk.hu oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik