Rio 2016: világcsúcsot úszott az előfutamban, a nagyija világhírű lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.08. 00:36
null
A büszke nagyi (Fotó: twitter.com/mavis42mavis)
Amíg a sportolók zömének általában párjuk vagy házastársuk számít legnagyobb rajongójuknak, addig a brit Adam Peatyért nagymamája, Mavis Williams szorít a legjobban.

 

A britek 21 esztendős versenyzője szombaton világcsúcsot úszott a 100 méter mell előfutamában, s jó eséllyel Rióban aranyérmet ünnepelhet a hétfő hajnali döntőben.

A szenzációs teljesítményt nyújtó Peaty elől azonban ellopta a show-t 74 esztendős nagymamája, Mavis Williams, aki Twitter-bejegyzései alapján az ifjú mellúszó legnagyobb és legbüszkébb rajongója. A nemzetközi sajtóban hamar elterjedtek Mavis roppant lelkes Twitter-bejegyzései. Profilján így jellemezte magát: „Egy világbajnok mellúszó büszke nagyija”, valamint előszeretettel használja az #OlympicNan [olimpiai nagyi] jelzőt is.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd



A közvélemény odáig van a rettentő aranyos nagymamáért, akinek a szombati futam óta néhány tucatról nagyjából 1400-ra duzzadt Twitter-követőinek száma.

A „szupernagyi” nincs kint az olimpián, otthonából követi az eseményeket, s elmondása szerint hangosan ujjongott unokája remeklésekor – de hozzátette, a szomszédjait ez cseppet sem zavarta.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

„Izgatottan várom a döntőt, szorítok Adamért, akin óriási a nyomás. Nagyszerű, amit eddig elért, az egész család büszke rá. Idegtépő élőben nézni a versenyeit, de tisztában van vele, hogy figyelem, mert a Twitteren mindig jelzem. Carolina [Adam Peaty édesanyja] megtanította, hogyan kell használni, a Twitter sok örömöt szerzett nekem és sok új barátra leltem” – idézi a The Telegraph Mavis Williamst.

Ha Peaty aranyérmes lesz Rióban, nagymamája biztosan meglepi valami finom étellel a vasárnapi ebéden.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik