Rio 2016: útonállók raboltak az alagútban, pánik tört ki

MAROSI GERGELY (RIO DE JANEIRO)MAROSI GERGELY (RIO DE JANEIRO)
Vágólapra másolva!
2016.07.31. 21:09
null
A rablási kísérlet után kisebb pánik tört ki az alagútban (Fotó: O Globo / olvasói beküldés)
A brazil O Globo jelentése szerint útonállók „dolgoztak” szombat este – ekkor érkezett meg a legnagyobb magyar olimpiai küldöttség Rio de Janeiróba – a Reboucas alagútban. Ez az alagút az egyik legfőbb kapocs Rio északi és déli zónája között, a nemzetközi repülőtérről a belváros felé tartók közül sokan ezen haladnak át.
Többen elhagyták autójukat (Fotó: UOL / olvasói beküldés)
Többen elhagyták autójukat (Fotó: UOL / olvasói beküldés)

A 2.8 kilométer hosszú Reboucason keresztül közelíthetők meg (északról délre haladva) az olimpia belvárosi helyszínei – a kajak-kenunak és az evezésnek helyet adó Lagoa, valamint a Copacabana létesítményei –, a délről északra tartók pedig a Maracanához és az Olimpiai Stadionhoz juthatnak el az alagúton át.

Szombat éjjel az alagútnál két motoros rabló támadt az áthaladókra, egy autót ki is rámoltak a katonai rendőrség közlése szerint.

A megrémült autósok közül néhányan gyalog próbáltak menekülni, több járművet elhagytak az alagútban.

„Pánik tört ki, és többen azt mondták, lövéseket hallottak. Nagyjából huszonöt percet álltunk, aztán megérkezett a rendőrség. Nemsokára közölték velünk, hogy a területet kontroll alatt tartják" - nyilatkozta az O Globónak Joao Sadre ügyvéd, aki Cosme Velhóból egy partira tartott a Copacabanára.

A katonai rendőrség egy órára lezárta a fontos közlekedési átjárót, majd megtisztította a terepet. A déli zóna felé haladókat alternatív útvonalként a Santa Bárbara alagút felé terelték.

A küldöttségek a Barra da Tijucában található olimpiai komplexumok irányába tartva nem ezeket az útvonalakat, hanem a Linha Amarelát használják.

A riói olimpián közel 85 000 rendőri és katonai egység ügyel a rendfenntartásra.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik