Rio 2016: tiszteletlen győztese miatt háborog Németország

Vágólapra másolva!
2016.08.14. 11:08
null
Christoph Harting végigmókázta az eredményhirdetést – sokak szerint túl messzire ment (Fotó: Reuters)
Hatalmas sztorinak indult, közfelháborodás lett abból, hogy a német Christoph Harting megnyerte a diszkoszvetés küzdelmeit a riói olimpián.

A 25 éves berlini atléta négy évvel azt követően lett aranyérmes, hogy Londonban bátyja, Robert Harting diadalmaskodott. A 31 éves fivér most is elindult, de már a selejtezőben elbukott. A család így is büszke lehet, de nem feltétlenül arra, amit az ifjabbik Harting az eredményhirdetésnél művelt: már a dobogóra állva mókázott, ami még nem lett volna baj.

A német himnusz alatt azonban előbb karba tett kézzel állt, majd ringatózni kezdett, hajlongott, amivel még Michael Vespert, a német küldöttséget vezetőjét is kihozta a sodrából, és az egész német sajtót magára haragította. A legvisszafogottabb orgánumok szimplán, kommentár nélkül lehozták Harting sajtótájékoztatójának kivonatát.

„Elejtettem az ajándékomat, azért hajoltam le. Szeretem a jó ritmusú zenéket, szeretek a zene ritmuséra mozogni, kipróbáltam ezt a himnusz alatt is. Nem könnyű, most már tudom” – mondta Harting a sajtótájékoztatón, amelyen kifejtette, hogy nincs kedve az újságírókkal beszélgetni, feszélyezve érzi magát, őt csak a sportolás része érdekli.

 


 

„A családommal szeretnék ünnepelni, de eltelt két óra, és még mindig itt vagyunk, nem volt lehetőségem arra, amit szeretnék, és ez kiborít” – mondta Christoph Harting, majd miután a következő kérdést feltevő újságíró Robertnek szólította, lezárta a sajtótájékoztatót.

„Na, ennyi, most menjünk innen! Szent ég!” – mondta kényszeredett mosollyal.

Németországban nem mindenki orrolt meg rá, a Hertha labdarúgócsapata például igyekezett megvédeni Hartingot.

„Harting barátunk Berlinben él, mi pedig sajátosak vagyunk. De végső soron azért jó emberek vagyunk” – írta a berlini klub hivatalos oldala a Twitteren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik