Rio 2016: szokatlan szomszédja lesz a magyar csapatnak a megnyitón

Vágólapra másolva!
2016.08.03. 10:35
null
A magyar zászló az olimpiai faluban (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a helyi szervezőbizottság a riói médiaközpontban közszemlére tette a küldöttségek bevonulási sorrendjét az ünnepélyes megnyitón – a magyar küldöttség érdekes társaságba került.

Az még papírforma, hogy Magyarország előtt Hongkong érkezik, de utánunk Jemen – ez azért fordulhat elő, mert a bevonulási rendet a portugál ábécé alapján állapítják meg, és Hungria után Iemen következik.

A sorrend a hírek szerint az Egyesült Államokat érintette érzékenyen: az amerikaiak általában a ceremónia végén érkeznek, ám a portugál besorolás miatt a riói megnyitónak a közepén, a 70. helyen jönnek majd (az ország neve itt Estados Unidos da América). Az NBC televíziós társaság a Bloomberg beszámolója szerint sikertelenül lobbizott azért, hogy az amerikaiak USA néven, az utolsók között vonulhassanak körbe a megnyitón – ekkor ugyanis sokkal többen nézték volna végig a műsorukat.

A sort a hagyományoknak megfelelően Görögország kezdi, és a házigazda, jelen esetben Brazília zárja. A magyar zászlót kardvívó olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron viszi a ceremónián.

A MAGYAR CSAPAT ÉS SZOMSZÉDAI A MEGNYITÓKON
2014, Szocsi: Nagy-Britannia és Venezuela
2012, London: Hongkong és Izland
2010, Vancouver: Hongkong és Izland
2008, Peking: Guatemala és Dominikai Köztársaság
2006, Torino: Ukrajna és Üzbegisztán
2004, Athén: Honduras és Uganda
2002, Salt Lake City: Hongkong és Izland
2000, Sydney: Hongkong és Izland
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik