Rio 2016: sokatmondó molinóval fogadták az embereket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.28. 16:19
Meglepő fogadtatásban lehetett részük azoknak, akik hétfőn Rio de Janeiróba látogattak a fő repülőtéren (Antonio Carlos Jobim International Airport – másik nevén Galeão International Airport) keresztül.



Molino a riói repülőtéren: Welcome to Hell – Üdvözöljük a pokolban!


Molino a riói repülőtéren: Welcome to Hell – Üdvözöljük a pokolban!




A „fő szöveg” alatt olvasható, hogy nem fizetik meg a rendőrséget és a tűzoltóságot, így bárki érkezik Rióba, nem lesz biztonságban.

Mi késztette őket erre? Nos, az olimpia előtt néhány héttel nem túl jó hírek érkeznek a Brazíliából. Ha egy panaszkodót kérdeznénk meg erről, máris sorolná a problémákat: Zika-vírus, szennyezett öböl, bűnesetek száma, gazdasági problémák, nincs elég kórház…Még lehetne folytatni. Nem csoda, hogy a kormány katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította a környéket.

A hónap elején fegyveresek törtek be egy kórházba, ahol megpróbáltak kiszabadítani egy drogügyei miatt letartóztatott bűnözőt. Sikerült nekik, de közben egy ember meghalt, kettő megsebesült.

Egy hete fényes nappal kiraboltak egy ausztrál paralimpikont, elvették a kerékpárját.

A szervezők ígérik, a z olimpiai játékok idején nemcsak a helyi hatósági erők dolgoznak majd, hanem külföldről is jönnek rendfenntartó erők. A biztonságiak létszáma várhatóan a duplája lesz a londoni játékokon látottnak.

Az autópályán: „Légy üdvözölve! Nincsenek kórházaink.









 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik