Rio 2016: nem nyertek érmet, minden olimpikont lecsuktak – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.30. 09:49
Zimbabwét összesen 31 sportoló képviselte a riói olimpián, ám a dobogóra egyikük sem tudott felállni. Aminek otthonukban finoman szólva nem örültek.

Minden idők második legnagyobb zimbabwei küldöttsége utazott Rióba augusztus elején az ötkarikás játékokra, a 31 sportoló azonban érem nélkül zárt Brazíliában. Az igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy az ország női futballválogatottja is ott volt, azaz rögtön „kiesik” 18 sportoló.a 31 sportoló azonban érem nélkül zárt Brazíliában. Az igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy az ország női futballválogatottja is ott volt, azaz rögtön „kiesik” 18 sportoló.

Az olimpiák történetében – az egymaga hét érmet gyűjtő úszóklasszis, Kirsty Coventry hathatós közreműködése révén – összesen 3 aranynál, 4 ezüstnél és 1 bronznál járó, 13 millió lakost számláló országban a hírek szerint nehezen viselték az éremhiányt, aminek következményei is voltak.

A kínai Xinhua hírügynökség beszámolója szerint az elnök, Robert Mugabe elrendelte, hogy hazatérésük után minden olimpikont küldjenek börtönbe a szégyenteljes ötkarikás teljesítményt követően, valamint fizessék vissza a kormánynak a repülőjegyük és a szállásuk árát.

Utóbbit nem, a sportolók bebörtönzését azonban hivatalos közleményben cáfolta azóta a kormány, miután hatalmas port kavart a hír világszerte, és hozzátették, ez egy lejáratókampány része.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik