Rio 2016: négy olimpikon is a tehetséges támogatottak között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.29. 12:49
null
Összesen 111 – 10 és 18 év közötti – fiatal nyerte el a pályázatot (Fotó: Új Európa Alapítvány)
Egy tehetségtámogató program keretében Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos elismerő okleveleket adott át a Nagy Sportágválasztón.

A MOL Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató Programjában eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhetnek támogatást azok a 10-18 év közötti fiatal tehetségek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el, de további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük.

A márciusban közzétett felhívásra több mint 500 pályázat érkezett mintegy 40 különböző sportágból. Közülük választotta ki a zsűri és az Új Európa Alapítvány kuratóriuma a támogatottakat. A döntésnél elsődleges szempont az eredményesség volt, de igyekeztek azokat is segíteni, akiknek családi vagy anyagi körülményei indokolják a támogatást.

Összesen 111 – 10 és 18 év közötti – fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét több mint 26 millió forint értékben. A támogatottak között van többek közt az olimpiára már kvalifikált Márton Anna kardvívó és Péni István sportlövő.

A MOL az idén is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában az idén 15 sportoló nyert el támogatást több mint 5 millió forint összegben, köztük Baji Balázs gátfutó és Vadnai Benjámin vitorlázó, akik mindketten részt vesznek a riói olimpián. A nyertes pályázóknak az okleveleket Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó adta át.

„A tehetség nem csupán átlag feletti képességet jelent. Egy világraszóló sporteredmény a tudás, a szorgalom, a kitartás, az elszántság, valamint a támogatók elegyéből áll össze. A kislányomnak is azt fogom továbbadni, hogy az egyik legnagyobb élmény az életben, ha kitűzött céljainkért megküzdünk, és saját szemünkkel látjuk megvalósulni azokat.” – mondta Kovács Katalin a Nagy Sportágválasztó budapesti rendezvényén megtartott eredményhirdetésen.

A nyertesek listája ezen az oldalon tekinthető meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik