Rio 2016: lehengerlő statisztika, de a 95 százalék sem volt elég az éremhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.19. 23:28
A magyar női vízilabda-válogatott 20 ötméteresből 19-et belőtt a riói ötkarikás játékokon. A 95 százalékos hatékonyság ellenére végül egy ötös okozta a vesztünket. Fájó, mert abban kaptunk ki a bronzmeccsen, amiben jók vagyunk.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az orosz csapattól a riói olimpia bronzmérkőzésén.

A 12–12-es rendes játékidőt követően a hetedik sorozatban dőlt el a harmadik hely sorsa, amikor Kisteleki Hanna a kapusba lőtte a labdát.

Ez volt az egyetlen kimaradt magyar női ötméteres Rióban...

Ezzel együtt a magyar lányok kiváló hatékonysággal végezték el a büntetőket a tornán. Az olimpián 20-szor lőhettünk ötméterest, ebből 19 be is ment.

A kínaiak elleni csoportmeccsen 1/1 volt a mérleg Keszthelyi Rita révén. A soron következő találkozón, a spanyolok ellen 4/4 volt a hatékonyságunk. Bujka Barbara hármat, Keszthelyi Rita egy ötöst értékesített.

Az Egyesült Államok ellen nem kaptunk ötméterest a csoportmérkőzésen. A negyeddöntőben Ausztrália ellen a rendes játékidőben Keszthelyi értékesített egy büntetőt, 1/1. Utána jött az ötméteres-párbaj, nem hibáztunk, 5/5, ezzel jutottunk az elődöntőbe.

Aztán jött a fájó vereség a címvédő amerikaiaktól. Ellenük ismételten nem kaptunk büntetőt a rendes játékidőben. A bronzcsata rendes játékidejében 2/2 volt a mérlegünk, Keszthelyi és Bujka volt eredményes. Az ötmétereseknél elhibáztuk az utolsót, a hetediket... 6/7.

Összesen tehát 20 magyar ötméteresből 19 bement.

Egy nem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik