Rio 2016: Hosszú „halhatatlan” – ő is a legjobb hétben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.24. 10:02
A riói olimpiai végével sorra készülnek az összeállítások, amelyek az olimpia nagy pillanatait és egyéniségeit veszik számba. Legfrissebben a portugál Record című lap közölt egy gyűjtést az olimpia legnagyobb sztárjairól, akik „történelmi eredményt értek el és léptek a halhatatlanok közé”.

A lisszaboni lap hét sportolót emelt ki, aki az olimpia legnagyobb egyénisége volt. Elsőként természetesen az amerikai úszót, Michael Phelpset és a jamaicai futót, Usain Boltot említik, utánuk egy másik amerikai úszó, Katie Ledecky, illetve a brit futó Mo Farah jön a sorban, majd Hosszú Katinka. A listán helyet kapott még az amerikai tornászlány, Simone Biles, illetve a Michael Johnson 400 méteres világrekordját megdöntő dél-afrikai atléta, Wayde van Niekerk. Michael Phelpset és a jamaicai futót, Usain Boltot említik, utánuk egy másik amerikai úszó, Katie Ledecky, illetve a brit futó Mo Farah jön a sorban, majd Hosszú Katinka. A listán helyet kapott még az amerikai tornászlány, Simone Biles, illetve a Michael Johnson 400 méteres világrekordját megdöntő dél-afrikai atléta, Wayde van Niekerk.

Hosszúról azt írja a Record, hogy „a londoni, látványos bukása után, ahol a legjobb eredménye egy negyedik hely volt (…), most három aranyat és egy ezüstöt szerzett, ami olyan teljesítményt, ami Katie Ledecky eredménysorán is túltesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik