Rio 2016: falu? Ugyan! Úgy szállnak meg az amerikaiak, mint senki!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.02. 10:56
A riói olimpia legnagyobb sztárjai – a hiányzók ellenére is – az amerikai kosarasok, ha a fizetéseket és az ismertséget nézzük, akkor biztosan. A sztároknak persze lehetne sztárallűrjeik. Így van ez Kevin Durantéknál is…

Brazíliában a versenyzők együtt, a külön az ötkarikás játékokra felhúzott olimpiai faluban laknak, ám akad egyetlen kivétel: az amerikai férfi kosárlabda-válogatott.

Mike Krzyzewski együttese ugyanis úgy ítélte meg, hogy a falu nem biztosít elég kényelmet a klasszisoknak, így inkább kibéreltek egy luxushajót a csapatnak – számolt be róla a Daily Mail.

„Nem akarunk a faluban lakni, mivel úgy érezzük, nem ez a legmegfelelőbb mód a felkészülésre. A játékosokra hosszú idény vár az NBA-ben, a családjukkal akarják tölteni ezt az időt” – mondta Craig Miller, az amerikai csapat szóvivője.

A falu nem elég jó, itt szállnak meg az amerikaik (Fotó: dailymail.co.uk)
A falu nem elég jó, itt szállnak meg az amerikaik (Fotó: dailymail.co.uk)

A Silver Cloud nevet viselő hajó 157 méter hosszú és 22 méter magas, összesen 296 utast képes befogadni. Arról nincs adat, mennyit fizet a hajóért az olimpiai időszakra az amerikai szövetség, annyi azonban biztos, hogy nem úszták meg olcsón: a hajón egy lakosztályt bérelni egy hétre 10 ezer font, azaz 3.7 millió forint átszámolva…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik