Rio 2016: Deák Bárdos egy győzelemre a kvótától

Vágólapra másolva!
2016.05.06. 15:42
Egy győzelem választja el a kvótaszerzéstől Deák Bárdos Mihályt, aki második mérkőzését is megnyerte és ezzel bejutott az elődöntőbe a birkózók utolsó, isztambuli olimpia kvalifikációs versenyén.

A Lám Bálint sérülése miatt újra csatasorba állított diósgyőri klasszis – aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen – hosszú ideig várt a bemutatkozásra, ugyanis a
kezdés után csaknem négy és fél órával szólították először szőnyegre.
kezdés után csaknem négy és fél órával szólították először szőnyegre.

A nyolcaddöntőben az ellenfele a litván Mantas Knystautas volt, aki – a nemzetközi szövetség honlapjának közvetítése szerint – láthatóan tanácstalanul tusakodott vele hat percig, akcióra
teljesen esélytelenül. Deák Bárdos végig irányított, s ugyan akciót ő sem tudott csinálni, riválisa intésével 1:0-ra nyert.

A magyar birkózó ellenfele a japán Szonota Arata volt a negyeddöntőben. Deák Bárdos már a 16. másodpercben fejsérülést szenvedett, majd még két alkalommal szorult ápolásra, utoljára ellenfelével együtt, akit végül nagy csatában, 3:2-re győzött le.

Ezzel egy siker választja el ötödik olimpiai szereplésétől. Ehhez – a magyar szövetség honlapja szerint – a grúz Jakobi Kadzsaját kell legyőznie az elődöntőben.

Az isztambuli versenyen – amelyen korábban Módos Péter (59 kg) a selejtezőben kikapott – minden kategóriában két kvótát osztanak ki, azaz a sikerhez döntőbe kell jutni, amihez Deák Bárdosnak még két mérkőzést kell nyernie.

A magyar kötöttfogásúak a hatból négy kvótát már korábban megszereztek, így Törökországban csak Módos és Deák Bárdos indult.

A viadalon pénteken a kötöttfogásúak, szombaton a nők, míg vasárnap a szabadfogásúak lépnek szőnyegre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik