Rio 2016: „Cseh meghatározó alak, megtiszteltetés a dobogón állni vele”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.13. 23:45
null
Schooling (jobbra) három úszólegendát szorított a második helyre (Fotó: Reuters)
Cseh László hármas holtversenyben ezüstéremmel zárta a 100 méteres férfi pillangóúszás fináléját a riói olimpián – a magyar klasszist, illetve a hozzá hasonlóan második Michael Phelpst és Chad Le Clos-t a szingapúri Joseph Schooling előzte meg. Biztosra mondhatjuk, a fiatal szingapúri bajnok még másnapra sem tért magához attól, ami történt.

„Még nem esett le, mit tettem, majd ha megtörténik, akkor talán jobban megértem, mit hajtottam most végre. Michael Phelps, Cseh László, Chad le Clos – mindannyian a sport meghatározó alakjai, hatalmas megtiszteltetés, hogy együtt úszhattam velük olimpiai döntőt, és együtt állhattam velük dobogóra” – tette tiszteletét a nagyok előtt Schooling, aki fel sem tudja fogni Phelps 22 aranyérmes olimpiai rekordját.

„Hogy őszinte legyek, már ez az egy arany is teljes őrület. Nem tudom felfogni, milyen lehet huszonkét olimpiai aranyérmet nyerni. Teljesen elképzelhetetlen. Olyan őrületes teljesítmény, amelyre nincsenek szavak. Nyilván Michael a legnagyobb, döbbenetes a karrierje, szinte nem evilági. Ez az aranyérem nagyban Michael miatt jött össze. Az ő példája hajtott, hogy jobb úszó legyek.”

Schooling és Phelps 2008-ban Pekingben, valamint Rióban (Fotó: Reuters)
Schooling és Phelps 2008-ban Pekingben, valamint Rióban (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik