Rio 2016: Bacskai Balázs régi mumusával kezd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 18:33
A Bradesco színházban megtartották a riói olimpia ökölvívó tornájának sorsolását. Bacskai Balázs francia, Harcsa Zoltán türkmén ellenfelet kapott.

A 69 kg-ban Bacskai Balázsnak a régi mumusának mondható francia Souleymane Cissokho lesz az első ellenfele – adta hírül a magyar szövetség. A 25 éves ökölvívó Dakarban, Szenegálban született. Legutóbb a baki olimpiai világselejtezőn a döntőben találkoztak, már tét nélküli mérkőzésen, hiszen az eredménytől függetlenül mindketten már elérték Riot. Bacskai 3:0-ra kikapott, ez már a harmadik veresége volt a franciával szemben. Bacskai Balázsnak a régi mumusának mondható francia Souleymane Cissokho lesz az első ellenfele – adta hírül a magyar szövetség. A 25 éves ökölvívó Dakarban, Szenegálban született. Legutóbb a baki olimpiai világselejtezőn a döntőben találkoztak, már tét nélküli mérkőzésen, hiszen az eredménytől függetlenül mindketten már elérték Riot. Bacskai 3:0-ra kikapott, ez már a harmadik veresége volt a franciával szemben.

A 75 kg-ban Harcsa Zoltán első ellenfele a türkmén Arslanbek Achilov lesz. A 23 éves fiatalember a legutolsó lehetőséget ragadta meg, amikor Bakiban kvótát szerzett Rióba.

Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke nem volt túl boldog a sorsolás hallatán.

„Nem szerencsés, hogy Bacskai az ismert előzmények után a francia ellen kezd, de nincs mit tenni, ez egy olimpia, az éremig végig kell verni mindenkit, aki csak szembe jön. A francia ellen szoros meccseket vívott Benji, de nem fekszik neki a stílusa, ő az egyetlen, akit az európaiak közül eddig még nem győzött le. Épp itt az ideje! Harcsa esetében azt gondolom, hogy megoldható ellenfelet kapott. A pillanatnyi forma dönt majd itt is."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik