Rio 2016: a német focista elnézést kért a 7–1-es jelzés miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.22. 21:26
null
Robert Bauer így próbált „visszavágni” a brazil közönségnek (Fotó: Reuters)
Robert Bauer, az Ingolstadt német labdarúgója elnézést kért, amiért a riói olimpia futballdöntője után hét ujját felmutatva emlékeztette a brazil közönséget a 2014-es vb-elődöntőre, amelyben Németország 7–1-re nyert a házigazda Brazília ellen.

 

Brazília története során először szerzett olimpiai aranyérmet labdarúgásban, a riói döntőben tizenegyesekkel múlta felül Németországot. Ez valamelyest gyógyírt jelenthet a braziloknak a két évvel ezelőtti vb-elődöntőre, amelyben átgázoltak rajtuk a későbbi világbajnok németek.

Robert Bauer kicsit nehezen viselte, hogy lecsúsztak az olimpiai aranyról, és az elveszített tizenegyespárbaj után hét ujját felemelve próbálta cukkolni a Maracana közönségét. Később megbánta tettét.

„A pillanat hevében mutattam a hetest – mondta Bauer a DPA hírügynökségnek. – Nem készültem rá, egyszer csak megtörtént. Aztán rájöttem, hogy hülyeség volt, elnézést kérek. Nem is tudom igazán, hogy miért csináltam. Nem volt bennem rossz szándék. Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehettem, és kicsit megismerhettem ezt az országot. Először jártam Brazíliában.”

Az Ingolstadt 21 éves középpályása az Instagramon is elnézést kért tettéért, de azóta azt a bejegyzését törölte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik