Paralimpia: „Megérdemlitek az elismerést, a szeretetet” – Borkai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.20. 14:10
null
Tóth Tamás, a riói paralimpia egyetlen magyar aranyérmese (Fotó: MTI)
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke megköszönte a magyar parasportolók riói szereplését, és gratulált az elért eredményekhez, a magyar paralimpiai csapat megszerzett 18 (1 arany, 8 ezüst, 9 bronz) érméhez a brazíliai játékokon. Borkai Zsolt gratuláló üzenete a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapján olvasható, tartalmát változtatás nélkül közöljük.

 

„Kedves Paralimpikonok!

A Magyar Olimpiai Csapat elégedetten, emelt fővel, szép emlékekkel hagyta maga mögött a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok helyszínét, Rio de Janeirót. Ahogy az lenni szokott jelképesen átadtuk nektek a stafétabotot és bíztunk Bennetek, szurkoltunk Nektek, hogy Ti is átélhetitek a sikeres versenyzés, az éremszerzés boldogságát. Az egyik legnagyobb öröm az ember életében, amikor valami olyanra képes, valami olyat tesz, amivel millióknak tud melegséget lopni a szívébe, örömkönnyet csalni a szemébe. Nektek ez, minden várakozást felülmúlóan sikerült. Azt szoktam mondani, hogy ha egy sportoló, élete legnagyobb versenyén kihozza magából a maximumot, akkor már elégedett lehet. Büszke vagyok Rátok és biztos vagyok benne, hogy minden sportszerető magyar hasonlóan érez.

Legyetek Ti is büszkék magatokra! Megdolgoztatok, megküzdöttetek érte. Megérdemlitek az elismerést, a szeretetet.

A riói paralimpián nyert 18 magyar érem (1 arany, 8 ezüst, 9 bronz) olyan eredmény, amit nem kell magyarázni, ami dicsőség és ünneplésre okot ad.

Kedves Tóth Tamás, Biacsi Ilona, Csonka András, Osváth Richárd, Pap Bianka, Sors Tamás, Suba Róbert, Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Konkoly Zsófia, Pálos Péter, Tunkel Nándor, Vereczkei Zsolt, Veres Amarilla és valamennyi magyar pontszerző (a 43 sportolónkból 33), gratulálok és köszönöm szépen!”

(Montázs: MOB)
(Montázs: MOB)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik